Terje E.

Nyttige tips om make-up og rensemidler, kremer og lotion

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Make-up produkter som maskara, leppestift og øyenskygge inneholder mange fargestoffer. Noen mennesker kan reagere allergisk overfor visse fargestoffer. Likeledes kan rensemidler inneholde parfyme eller konserveringsmidler som også kan framkalle allergi.

Overvei å velge make-up og renseprodukter uten parfyme. Parfyme kan være allergifremkallende og har ingen funksjon i disse produktene.

Les også: De mest allergifremkallende skjønnhetsproduktene

Hvis du velger et Svane-merket produkt, får du et produkt som hører til blant de minst miljøbelastende, og det er også i vid utstrekning tatt hensyn til helsen. Vær imidlertid oppmerksom på at det godt kan være parfyme i.

Vær varsom med peelingprodukter med fruktsyrer (AHA), da de kan gjøre huden din mer sart i solen.

Vær omhyggelig med å rense bort make-up hver kveld. Hvis du faller i søvn eller hopper over, risikerer du lettere allergi.

De fleste folk bruker krem eller lotion for kropp og ansikt. Disse kan inneholde mange  ingredienser, og risikoen ved å bruke kremer er risikoen for å få allergi overfor ett eller flere innholdsstoffer.

Som oftest er det stoffer som parfyme eller konserveringsmidler som er årsak til allergi fra kremer. Men andre innholdsstoffer kan også gi allergi, f.eks. plantestoffer. Du skal også være oppmerksom på at den typen krem som inneholder fruktsyrer, kan gjøre huden din mer sensitiv overfor sol.

Tips om valg av krem og lotion

Overvei å velge produkter uten parfyme, hvis du vil forebygge allergi.

Unngå å bruke parfymerte produkter på hud med eksem.

Hvis du velger en Svane-merket krem, får du et produkt som hører til blant de minst miljøbelastende, og det er også i vid utstrekning tatt hensyn til helse. Vær imidlertid oppmerksom på at det godt kan være parfyme i.

Bruker du en krem med fruktsyrer, så pass ekstra på med å oppholde deg i solen. Fruktsyrer gjør huden mer sart overfor solen, og du risikerer lettere å bli skåldet.

Hvis du opplever rødme, hevelse eller kløe bør du holde opp med å bruke det produktet du mistenker for å være årsaken. Kontakt lege for å finne ut om du er allergisk, og det du er allergisk overfor.

For øvrig gjelder (som ved all annet kosmetikk) at hvis du er allergisk, bør du alltid lese innholdsdeklarasjonen, før du kjøper et produkt, slik at du kan unngå det eller de stoffene du ikke tåler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *