Terje E.

Nyttige tips om selvbruningsprodukter og kabiner

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Selvbruningsprodukter kan gi deg en solbrun farge uten at du trenger utsette deg for den risikoen for solbrenthet og hudkreft som solen innebærer. Ingenting tyder på at det virksomme stoffet i selvbruningsprodukter er kreftfremkallende eller har andre skadelige virkninger, men det kan fortsatt fremkalle allergier.

Du kan senke risikoen for allergi ved å velge et produkt uten parfyme.

Hvis du velger et Svane-merket selvbruningsprodukt får du ett av de produktene som belaster miljøet minst. Det er først og fremst snakk om en miljøgaranti, men det stilles også store krav til helsen. Vær imidlertid oppmerksom på at noen svanemerkede produkter kan inneholde parfyme.

Unngå skjolder ved å smøre et tynt lag krem på tørre hudområder som f.eks. albuer. Husk å vaske hender grundig så snart du er ferdig med å bruke produktet.

Hvis du bruker en kabin så hold øyne og munn lukket og unngå å puste inn produktet.

Personer med astma, sensitiv hud og åpne sår bør konsultere lege før behandling i en kabin.

Selvbruning gir noe beskyttelse i solen, men uansett hvilken type selvbruning du bruker så anbefales det at man beskytter seg når man oppholder seg i solen.

For øvrig gjelder som ved all annet kosmetikk at hvis du allergisk, bør du alltid lese innholdsdeklarasjonen før du kjøper et produkt slik at du kan unngå det eller de stoffene som du ikke tåler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *