Terje E.

Nyttige tips om tannbleking

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Tannbleking foretas med det sterke blekemiddelet hydrogenperoksid. I EU er det bare tannleger som må foreta tannbleking og selge tannpleieprodukter og bare til personer over 18 år. Dette skyldes at tannbleking kan ha alvorlige bivirkninger og det er viktig at en tannlege undersøker dine tenner og emalje før en evt. behandling startes.

De risikoene vi kjenner til ved tannbleking er blant annet økte tannfølsomhet, irritasjon av tannkjøtt og munnslimhinne samt etsing av emaljen. Det er blant annet på grunn av disse risikoene at man i EU har vedtatt at det bare er tannleger som må bleke tenner.

Samtidig er det viktig at tannlegen før en evt. tannbleking undersøker tennene dine, både for å vurdere om det er forsvarlig og hensiktsmessig å bleke tennerne, men også for å vurdere årsakene til at tennene er blitt misfarget.

Lovgivningen omkring tannblekemidler i EU gjelder fra november 2012.

Tips om tannpleieprodukter

Hvis du overveier å få bleket tennene dine, snakk med tannlegen din og få en undersøkelse.

tannblekingTannblekningsprodukter som inneholder eller frigjør mer enn 0,1 % hydrogenperoksid må bare forhandles av tannleger.

Tannblekebehandlinger som tilbys på hudpleie/kosmetiske klinikker er ikke lovlige hvis de baserer seg på produkter som inneholder eller frigjør over 0,1 % hydrogenperoksid. Det samme gjelder produkter som kan kjøpes på nettet til bruk hjemme. Du har ingen garanti for sikkerheten din hvis du kjøper ulovlige produkter eller behandlinger.

Les også: Tips om tannpleieprodukter

Hvis du får bleket tennerne, kontakt tannlegen umiddelbart hvis det oppstår bivirkninger som for eksempel irritasjon av tannkjøttet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *