Terje E.

Tjener barna penger? Betale for å bo hjemme?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Krav gir barn kompetanse til å klare seg selv.

Barna mine skal lære at ting koster penger fastslår Sigrid Person. Datteren Emma som får utdanningsstipend og har jobber på fritiden betaler for tiden 500 kroner måneden for å bo hjemme. Tjener hun mer blir prisen satt opp.

Når man får utdanningsstipend og tjener penger ved siden av er det bare rimelig at man bidrar til husholdningen, mener Sigrid Person fra Bergen. Hun er mor til Emma på 18 år og to yngre søsken på 12 og 9 år. Emma betaler inntil videre 500 kroner måneden for å bo hjemme.

Lærer hva tingene koster
penger-betale-hjemme-lite«Vi har bruk for pengene, men samtidig lærer hun at ting koster» forklarer Sigrid Person som er sykepleier og gift med en salgskonsulent.

Datteren betaler selv for sitt forbruk – fra klær, telefon og tannlegeregninger til gaver og fornøyelser. Og hun har fremdeles råd til å spare litt.

«Vi tar ikke alle pengene hennes, men hun merker det godt», mener Sigrid Person. Hun synes ikke det er rimelig at foreldre skal slite for å få tingene til å gå rundt mens barna har massevis av penger i lommeboka.

«Vi har lært barna våre at alle skal bidra i hjemmet. Både med arbeidskraft og altså nå også med penger hvis de tjener greit. Jeg tror på at barna mine får kompetanse til å klare seg selv når vi voksne stiller krav til dem», sier Sigrid Person.

Datteren tok positivt imot budskapet om at hun skulle betale for å bo hjemme, forteller moren:
«Jeg tenkte: Skal vi ta mer for det», avslutter Sigrid Person som ikke vil nøle med å sette opp prisen når Emma i sommer er ferdig med videregående og regner med å arbeide mer i en periode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *