Hyttemann

Tomtefesteloven kræsjer markedet

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Omsetninga av hytter og hus på festa tomt stoppa opp i juni da Strasbourgdommen blei kjent. Regjeringa har anka dommen og har laga ei midlertidig lov, som slår tilbake på festera om dommen i Strasbourg blir ståande. Er 350.000 festa tomter i Norge. Når kommer kræsjet? Er vell bare grunneiera som er interessert i å kjøpe detta? Hvor lenge ska vi vente før bånn nås? Et til to år? Smitter detta på resten av markedet , i tilfelle når?
Hei Tom, det er riktig at hytter på festetomt har blitt vanskeligere å omsette etter juni. Umulig er det imidlertid ikke. De som er kurante er de som er regulert etter konsumprisindeks og som har rett til fornyelse / er langvarige. Jeg tror bunnen var rett etter dommen, nå har man skjønt at bildet er noe mer nyansert. Hvis det smitter på resten av markedet så er i form av at eietomter blir mer attraktive.
Uforutsigbarhet er ethvert markeds verste fiende – så også med usikkerheten rundt hva som blir det endelige utfallet av tomtefestereglene. M.a.o. før en endelig avklaring så vil dette markedet være parkert.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *