Terje E.

Tre gode tips for deg som skal søke lån til bil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Skal du kjøpe deg ny bil (les denne artikkelen først), men er usikker på hvordan du går frem når du skal søke lån? Du er ikke alene om det, for mange er ganske godt opp i årene når de kjøper sin første bil. I alle fall den første bilen de trenger å låne penger til – og da er det ikke noen selvfølge at man kjenner til alle rutinene og reglene rundt på billån. Derfor skal vi i denne artikkelen se på hva man bør og ikke bør gjøre når man skal søke om lån til bil.

1. Sammenlign priser – alltid

Det beste og viktigste tipset er at du alltid sammenligner priser på billån før du bestemmer deg for å takke ja til et lån. Selv om den første banken du søker i velger å tilby deg et lån, og dette er kanskje en bank du nettopp så reklame for, så er det ikke sikkert at dette er det beste lånetilbudet. For når du skal søke lån til bil finnes det svært mange banker å velge i, og den første er nødvendigvis ikke den beste.

Derfor bør du søke hos flere banker for å se hvem som kan tilby deg det rimeligste lånet. Kanskje finner du ut at det er mange kroner å spare på å velge den ene banken fremfor den andre. For å gjøre dette enklest mulig kan du benytte deg av en låneformidler. De vil da videresende søknaden din til flere banker, og du slipper den ekstra jobben med å gjøre dette selv.

2. Søk lån sammen med noen

Grunnen til at vi mener at man bør søke lån til bil sammen med noen er ikke fordi det gjør det ekstra koselig, men fordi man kan spare ganske mye penger på det. Dette fordi at når banken får redusert sin risiko ved utlån grunnet at det er to personer (og dermed to inntekter) som er ansvarlige for å betale ned lånet til rett tid, så er de villige til å redusere renten på lånet.

Les mer: Gode tips hos NAF vedrørende finansiering av bil

I tillegg til at man kan få vesentlig lavere rente på lånet ved å søke lån til bil sammen, så vil dette også øke sjansene for å få søknaden innvilget.

Dette er drømmebilen til noen ganske få personer, vi andre tar mer nøkterne valg…

3. Vurder hvilken type lån til bil du søker

Når man skal søke lån til bil, så har man i utgangspunktet to muligheter. Den ene er å søke et såkalt “ekte billån” der banken tar pant i bilen, og lånevilkårene er tilpasset kjøp av bil. Dette er anbefalt dersom man skal kjøpe en dyrere bil, har muligheten til å stille egenkapital og ikke har noe imot at banken tar sikkerhet/pant i bilen din.

Den andre muligheten er å ta opp et usikret lån til bil, såkalte forbrukslån. Dette egner seg best for de litt rimeligere bilene, ettersom rentenivået er vesentlig høyere her. Det er altså fordeler og ulemper med begge typer billån, så her må man nesten selv vurdere hva som egner seg best for det kjøpet man skal gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *