Terje E.

Uskikkelig hund – hva gjør jeg?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Atferdsproblemer, problemhunder, hva kan man gjøre?

«Hvorfor hører den ikke etter?» – «Hunden min er dum, den kan ikke lære noe»

Ja, man hører det ofte. frustrerte hundeeiere som ikke kan få hunden deres til å gjøre som de vil.

Men er hunden virkelig dum? Er den bare uoppdragen, eller er det oss selv som er noe galt med?

Noe kan gjøres
I noen få tilfeller har man med hunder å gjøre som har vært utsatt for ett eller annet som gjør at man ikke kan «rette» opp hunden igjen. Det kan være noe traumatisk, vold eller annet. Men i langt de aller fleste tilfeller kan man faktisk oppdra hunden sin til å være som man ønsker. Både hund og eier har glede av at hunden er rolig og i balanse.

I de fleste tilfeller kan tålmodighet og trening gjøre underverker. Men er man på bar bakke og synes at man har prøvd alt så er det fortsatt hjelp å få. Det finnes mange dyktige atferdstrenere, kontakt en og spør om råd.

Spør om hjelp
hundeoppdragelseDet er ikke flaut eller pinlig å spørre om hjelp. Tusenvis av hundeeiere har bruk for hjelp og man blir jo ikke klokere hvis man ikke spør. Bruk også nettet til å søke på hvis du har et problem.

Ofte kan det også løse atferdsproblemer å gå på trening med hunden sin. Noen ganger er det bare et spørsmål om å aktivere hunden sin nok slik at den ikke blir frustrert over ikke å bli stimulert. Andre ganger skal det som sagt proff hjelp til å løse det. Men husk at jo før du tar hånd om problemet, jo lettere er det å løse det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.