Hyttemann

Huskeliste for vedlikehold (av hytta)

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hytta er mange nordmenns andre hjem, her reiser vi opp så fort snøen faller og så fort snøen smelter. Det mange av oss med hytter glemmer er at hytta skal vedlikeholdes, dette bør man være klar over slik at man ikke plutselig får en kjempe regning. Vi har laget en liste over ting du må huske på for at dine hytte skal være godt vedlikeholdt.

Sett inn en alternativ varmekilde

For å bevare konstruksjonen på hytta så bør du holde hytta ved en stabil temperatur. Veldig mange bruker en varmepumpe men det finnes flere forskjellige kilder du kan bruke. Vi har tidligere skrevet om varmepumper på hytta her.

Bevar det estetiske ved hytta

Det er viktig at hytta ser bra ut, dette er jo noe av det kjæreste vi eier. Derfor er det lurt å gå over å beise hytta eller male den når det er på tide.Noen malinger holder i 5 år mens andre holder i nærmere 12 år. Derfor kan det være ganske lurt å velge en maling med lang holdbarhet.

Beskytt deg mot skadedyr 

Du bør alltid være obs på skadedyr, dette kan være alt i fra maur til gnagere. Skulle du finne skadedyr så anbefaler vi at du tar kontakt med et firma som kan hjelpe deg med å bli kvitt skadedyrene snarest. Det gjelder å være tidlig ute for at de ikke skal få fotfeste i  din hytte.

Kontroll av ildsted

Det er veldig viktig at du kontrollerer ildstedet rundt hytta hyppig. Det er noen ting du kan gjøre selv som å være oppmerksom på sot eller på sort røyk fra pipa, dette kan være faretegn på at noe ikke er som det skal.  Vi anbefaler at du også tar en kontroll av pipa igjennom en profesjonell aktør. 

Alarm på hytta

Hytter er svært ettertraktet for kriminelle, derfor anbefaler vi at du installerer en boligalarm. Det finnes mange rimelige boligalarmer for hytteeiere. Et kjapt Google søk hjelper deg til å finne en seriøs tilbyder til deg som dekker ditt behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *