Terje E.

Vet du hvor maten din kommer fra?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

De siste årene har matprisene sunket kraftig, ja det er forsatt dyrt men hvis du ser på hvor mye vi tjener så er det faktisk ikke så dyrt for fersk god mat. Men samtidig så må det ha skjedd noe, prisene synker ikke bare over natta. Nei, mye av maten produserer i utlandet for å så bli merket med norske merkevarer. Men vet vi egentlig hvor maten våres kommer fra og hva slags miljø den kommer fra?

Nei vi vet for lite er vår konklusjon. Det er ikke noe veldig dramatisk over det men det kan være grunn til å tenke seg litt om før man kjøper det billigste. Selv syntes jeg det er viktig at maten man spiser er fra skikkelig kår, at dyrene jeg spiser er behandlet med respekt, at menneskene som tilbreder maten har blitt behandlet med respekt. Brudd på dette kan man se mange forskjellige steder, inkludert Norge hvor vi senest kunne lese om et slakteri i Oslo som hadde brutt loven i 10 år.

mat-verdenHvordan kan jeg vite mer om maten jeg spiser?
Mange produsenter har begynt å bruke QR koder som du kan scanne for å finne produksjonssted og informasjon. Men dette er langt i fra alle, derfor må man rett og slett bruke forbrukermakten sin å kreve mer informasjon fra de store kjedene.

Hvis du handler mye ferskvare så skal du kunne spørre om hvor eksakt varen kommer fra. Og dersom du velger økologiske produkter så skal det også være godt opplyst på disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *