Terje E.

Når det gjør vondt på jobben

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

I dag er det stillesittende ensformige arbeidet en stor skadevolder i arbeidslivet.

Der det tidligere var tunge løftet som var skyld i stort sett alle skader på arbeidsplassen så er bildet i dag endret fullstendig. Det er nå de ensformige og ofte stillesittende jobbene som gir skader.

Kroppen er ikke laget til å sitte stille. Den er svært fleksibel og avhengig av at den blir beveget på en allsidig måte.
Så fra at det var lagerarbeiderne, flyttefolkene og fabrikkarbeidene som led av de fleste skadene er dette i dag overtatt av kassadamer, kontorfolk og klinikkassistenter.

Dessverre er det tross massive kostnader for både virksomheter, skadelidende og samfunnet ikke et problem som man tar alvorlig. Noen virksomheter investerer tusener av kroner i hver eneste arbeidsplass, men ofte glemmer man det menneskelige elementet. Uansett hvor mange posisjoner kontorstolen din kan stilles i og uansett hvor fleksibelt bordet ditt måtte være så er det aller viktigste hvordan kroppen din klarer de daglige belastningene. Det er nemlig helt utrolig forskjellig fra person til person. Noen mennesker kan arbeide et helt liv med kontor uten noensinne å få en eneste lidelse og for andre kan bare få måneder nesten være invaliderende.

Vanlig sted å få vondt

Vanlig sted å få vondt

Som så mye annet i livet så gjelder det å lytte og komme problemene i forkjøpet. Hvis man merker de sammentrukkede og ømme muskelknutene i nakken, hvis man merker den dunkende hodepinen, hvis de kalde hendene og føtter/tær blir mer regel enn unntak og krampene jager i beina når du skal hvile om natten. Hvis du har problemer med å konsentrere deg når  du er halvveis gjennom dagen, er helt utslitt når du kommer hjem og minst like sliten når du skal opp om morgenen – ja, så er det en veldig god idé å gjøre noe med det. Og vet du hva? Det er ofte mye enklere enn man skulle tro.

Snakk med arbeidsgiveren din og legen din. Sammen kan dere komme frem til et godt opplegg som både du og arbeidsgiveren er godt tjent med. Du, fordi hverdagen din blir bedre, arbeidsgiveren, fordi du blir mer effektiv og kanskje får mindre sykefravær.

Hvis du lurer på om skaden er en skade som gjør at du kan ha rett på erstatning så kan du oppsøke advokat med spesialfelt innen yrkesskade. Eller rett og slett søk ny jobb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *