Basic SEO

Category: Lenkebygging, Søkemotoroptimalisering 236 4

SEO = Search engine optimization = søkemotoroptimalisering = å jobbe for nettsiden skal rangere godt på Google og andre søkemotorer

Jeg har fått spørsmål om tips fra folk som er ferske når det gjelder seo. Istedenfor å svare hver enkelt lager jeg denne posten slik at de kan lese her. Det er mange ting å ta hensyn til når det gjelder seo, men noen ting er helt basic og det er de elementene jeg skal skrive om nå. Dette blir altså ingen utfyllende 500 siders bok, men en oversikt som alle kan starte med, hvis du har mye erfaring med seo kan dette bli kjedelig for deg, sorry.

Ok, så hvis du har en ny nettside og vil ranke på et spesielt nøkkelord, f.eks. seo så begynner du slik:

– Bruk nøkkelordet i sidenavnet (meta title og overskriften på siden) og bruk h1 tagg.

– Bruk nøkkelordet i andre overskrifter og bruk h2 tagger.

– Bruk nøkkelordet i teksten på siden. Ikke gå bananas, men bruk det noen ganger i løpet av teksten. La det forekomme naturlig.

– Bruk strong eller bold tagger på nøkkelordet. Det forteller søkemotorene at ordet er viktig. Men strong/bold er ingen stor faktor, dropp det hvis det ser teit ut.

– Det hjelper å ha nøkkelordet i domenenavnet.

– Navngi bilder på siden med nøkkelordet, f.eks. seo.jpg og lag alt tagger som matcher.

Dette er i det store og hele det viktigste av onsite seo. Nå som dette er gjort unna er det på tide å tenke på innlenker.

SEO og lenker

Det er den vanskeligste og samtidig en av de viktigste elementene innen seo. Du må vise siden din til flest mulig mennesker som har egen webside slik at de får vite om siden din og lenker tilbake til deg. Og sidene du får lenker fra skal helst være relaterte kvalitetssider. Hvis du skal optimalisere siden din for seo for eksempel så trenger du lenker fra sider som omhandler seo. Ankerteksten bør stort sett være seo, men bør variere litt. Som f.eks seo blogg, lær seo her, basic seo osv. Suksessen din står og faller mye på hvor godt andre liker siden din slik at de lenker til deg.

Forhåpentligvis vil dette jeg har skrevet her være godt nok til at du kan optimalisere siden din nok til å ranke på det du vil 🙂

Lykke til 🙂

4 thoughts on “Basic SEO

 1. skogtrollet

  Ja det er å få innlenker jeg finner vanskelig. Har hatt nettstedet mitt oppe i snart 5 måneder, men likevel nesten ingen innlenker. Hva gjør jeg galt!?

 2. Tonny

  Har du fortalt om nettstedet ditt til alle, absolutt alle, som du tror kunne like den? Kan du vinkle innholdet på sidene slik at det blir morsomt for andre å linke til den? Er du i forkant med nyheter i Norge angående emnet ditt og skriver du pressemeldinger hver gang du lager en viktig post? Du finner noen gode tips her også: http://www.webforumet.no/blogg/mine-25-beste-lenkebyggingstips/ .

 3. picxx

  «og skriver du pressemeldinger hver gang du lager en viktig post?»

  En god ide til en fremtidig post på WF bloggen?
  Jeg har ikke så mye erfaring i dette rundt pressemeldinger, så et hadde vært verdifull informasjon.

 4. Apeman

  Grunnleggende SEO er innhold, linker og tittel. Så enkelt er det.

Legg til kommentar