Straffet av Google?

Category: Google, Søkemotoroptimalisering 263 3

Er det slik du føler deg?

Det er sikkert med rette. Du har vært naughty boy/girl ifølge Googles standarder og sidene dine rangerer ikke lenger bra i søkeresultatene. Kanskje ingen av sidene dine gjør det bedre enn 50.plass ved søk på nøkkelord som opplagt burde gitt deg bedre plasseringer. Og nå tror du at den intense jobbingen med nettstedet er forgjeves, all artikkelskrivingen uten nytte, kort sagt, at livet som nettstedseier bør ende her.

Vel, ikke fortvil, her er gode nyheter til deg. Google er ikke langsint 🙂 De er til og med villige til å tilgi deg udåden hvis du rydder opp og skikker deg. «Hemmeligheten» er å legge seg flat, tilstå og spille med åpne kort. Jeg har gjort dette flere ganger selv.

Første gang gjaldt den første nettsiden jeg laget, den laget jeg i 2004. Jeg jobbet masse med den og lærte meg diverse teknikker for å rangere bra i Google. Vel, i 2007 likte plutselig ikke Google de metodene jeg brukte i 2004/2005 og deindekserte hele nettstedet. Jeg brukte så Google Webmaster Tools og la inn en melding til Google hvor jeg fortalt om hva jeg hadde gjort for at siden skulle rangere bra i Google, jeg forklarte også at all lenkebygging, skjult tekst osv. som ikke var i samsvar med Googles retningslinjer for webmastere var fjernet. Jeg la samtidig til at det i fremtiden ikke på noen måte skulle drives black hat på nettstedet.

Etter et par uker ble siden indeksert igjen og hovedsiden rangerte på rundt 20. plass på et søkeord som har konkurranse av ca. 3 milliarder andre nettsteder (ser at det er nedpå 110 plass nå, hulk). Men det at jeg tok meg tid til å sende den beskjeden til Google har tjent meg minst 150.000 kr.

Et annet eksempel er Webforumet.no. Forrige eier brukte TLA, TextLinkAds, på WF. Google liker ikke slike lenkebytteprogrammer og PR for WF ble satt til null. Jeg sendte så inn en beskjed til Google om at TLA var fjernet og ikke kom til å bli brukt igjen og vips, tre uker senere hadde WF PR3. Kan legge til her at jeg ikke merket forskjell på antall besøk før og etter PR-fiksen, akkurat som jeg hadde regnet med når jeg sendte beskejden, men jeg syns det var for ille at et webmasterforum skulle ha PR0 haha.

Så moralen er: Tilstå, og bli tilgitt.

 

3 thoughts on “Straffet av Google?

  1. mbt sko nettbutikk

    hei tonny,hvordan sender man en slik melding?

Legg til kommentar