Den store fradragstråden - hva kan vi sette på utgiftssiden?

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av peterandrej, 20 Apr 2008.

 1. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Innlegg:
  646
  Skjønner at mange er skeptiske osv til oss som ikke ønsker å betale skatt. Mitt råd er å ta kontakt med en regnskapsfører eller lignende å spørre om hvordan man slipper dette ondet på en lovlig å grei måte.
   
 2. Niclas

  Niclas New Member

  Innlegg:
  169
  Det viktigste er at det er din bedrift og dine penger. Regjeringen, Norge, politikerne, byråkratene osv. har aldri løftet en finger eller bidratt på noen måte i ditt arbeide. Det er du som har jobbet for suksessen, og den er derfor din. Nyt 100% av din egen velstand.
   
 3. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
  Og nyt 100% av din fattigdom hvis du ikke lykkes.. og betal cash 100% av sykdomsutgifter.. og betal cash 100% av utgifter til veibygging.. og betal cash 100% til skolegang til barna dine.. osv. osv.
   
  Sist redigert: 6 Mai 2008
 4. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Neivel? Du har aldri gått på skolen?
   
 5. Christian

  Christian Medlem

  Innlegg:
  352
  Veldig enkelt, hadde man helt lovlig sluppet firmaskatt hadde ingen firma i Norge betalt skatt.
   
 6. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Innlegg:
  646
  Ja Cristian du har på en måte riktig i det du sier om firmaskatten. Ettersom jeg driver et NUF i Norge får jeg feks ikke lån i banken og kreditt generellt er vanskelig. Men ettersom mine leverandører vet at jeg er 100% seriøs så er ikke dette noe problem. Ellers er det bare å spare opp god likviditet så slipper man feks å lease bil uten kjøper en cash. Normalt betaler vi på forskudd hos nye leverandører inntil de ser at vi er seriøse. Det fungerer utmerket ettersom vi har råd til å ligge ute med pengene.

  Min mening er at dersom du ikke tjener en del penger eller har behov for kreditt / lån samt vil fremstå som "seriøs", velg AS.

  Feks jobber jeg en god del i utlandet (Sverige og baltikum) og da er det liten vits i å fakturere fra Norge og betale skatt på det. Regner med at mange her inne tjener penger på nettsider i utlandet (.com osv). Hvorfor bokføre inntektene av det i Norge? Det er jo verdens dyreste land!
   
 7. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Ikke bare på en måte... Er ganske sikker på at du egentlig skulle ha skatta på det selv om du gjør det sånn, du har bare litt bedre sjanser til å slippe unna med det. For all del, det er selvsagt opp til deg om du vil ta sjansen eller ikke, men lovlig? Tviler sterkt.
   
 8. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
  Folkens, dette er en fradragstråd, ikke en skattetråd. Lag en egen tråd hvis dere skal snakke om skatt.
   
 9. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
 10. Onebid New Member

  Innlegg:
  9
  Hei.

  Endelig noe jeg har noe "kjennskap" til her inne på forumet.

  Angående hjemmekontor; Hvis du eier et EPF (tidligere ENK), kan man bare trekke av 1 500 kr pr år. Man leier ikke ut et lokale til et enkeltpersonforetak. Forskjellen mener jeg ligger i at man som EPF blir skattet sammen med firmaet, som en "enhet".
  Mens som AS eller LTD blir man skattet hver for seg.

  Regelen om egen inngang eksiterer ikke, det er bare en "fordel" å ha det siden det vil være med å sannsynliggjøre at kontoret faktisk er et kontor og ikke et gjesterom med en PC.
   
  Tonny Kluften liker dette.
 11. btor New Member

  Innlegg:
  1
  Jeg hadde planlagt (og kalkulert) en utenlandstur til kunder i fjor men fikk desverre ikke anledning til å ta turen før i år. Er det ikke NOE smutthull for å utgiftsføre en rund sum for den reisen mot et fond eller avsetning slik at jeg får redusert inntektene i fjor litt mer?

  En annen ting, hva er kilometerprisen for bruk av egen bil i næring for 2007...?

  Takk for kommentarer ;-)

  btor
   
 12. Zetg New Member

  Innlegg:
  1
  Lurte på litt mer om dette. Etter du har sett/spillt dem og skrevet anmeldelse, er du fri til å sette dem sammen med privat kjøpte filmer og spill? Eller er de "firmaets eiendom"?

  Beklager hvis det er litt teite spørsmål, akkurat begynt å lære meg om dette greiene :)
   
 13. RusselSim Medlem

  Innlegg:
  91
  Kjører på med et par spørmål jeg og:

  -Hvis jeg flytter kontoret mitt til kottet, kan jeg få dekka strømprisen da? Fattern eier leiligheten, men jeg betaler strømmen. Har ingen egen inngang til kottet, men har faktiskt 2 toaletter tilgjengelig. Et toalett som kun jeg bruker og ett på gangen som både jeg og naboen bruker.

  -Kan man trekke fra bøker kjøpt i utlandet også? Så lenge det er relevant for businessen.

  Btw, driver enkeltmanssforetak.
   
 14. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
  Ja, du kan trekke fra bøker kjøpt hvorsomhelst.
   
 15. RusselSim Medlem

  Innlegg:
  91
  Kan PayPal trekkes fra og?
   

Del denne siden