Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Skylapper og overformynderi

picxx

Well-Known Member
Satt litt å tenkte på denne loven som gir straffebøter til nettsider som har pekere til poker/gambling nettsteder.
I praksis vil vel dette si at i overført betydning vil man kunne forby vegskilting som viser til steder hvor gambling er lovlig. Skilting ut av norge for eksempel vil jo da bli ulovlig, og den norske stat må gi dagsbøter til veidekke eller vegvesenet som har satt opp disse skiltene.

Synes selv det er litt rart at den norske befolkning mer eller mindre går med skylapper og blindt godtar enhver ny lov eller regel som bare gir "storebor" enda mere makt til å forby deg å tenke som et selvstendig individ.
 

zapotek

Medlem
Det som er underlig er at salg av pokerblader og bøker av typen "slik vinner du i poker" er lov å selge.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Synes selv det er litt rart at den norske befolkning mer eller mindre går med skylapper og blindt godtar enhver ny lov eller regel som bare gir "storebor" enda mere makt til å forby deg å tenke som et selvstendig individ.

Et ordtak heter "pick your battles" og det synes jeg er et godt ordtak. Kjemp gjerne en kamp, men kjemp en kamp det er verdt å vinne. Etter min oppfatning er ikke kampen for legal poker særlig verdt å vinne. Det er gode grunner til at man er restriktive med gambling, og jeg ser ikke helt hvorfor begrepet "frihet" skal blandes opp i absolutt alt av bagateller.

Et annet viktig aspekt er at Ola Dunk har fått "selvstendighet" og "frihet" på en rekke områder - som på skjenking av alkohol - men denne friheten har Ola Dunk forvaltet på verst tenkelige måte.

Jeg ser en åpenbar parallell til gambling.
 

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Vise ord av Peter her. Jeg er helt enig.

Det er ikke akkurat noe hemmelighet at skal man endre lover som regjeringen ikke er helt enig i, så må man enten true AP med å ikke stemme på de til neste valg (da gjør de hva som helst) eller så må man begjære seg på en skikkelig kamp, som vil koste tid, penger og ressurser. Og da tror jeg jammen ikke gambling er det første man burde fokusert på (så fremt man ikke vil starte et casino)..
 

Knut

Medlem
Er i prinsippet enig med picxx her. Det gjelder ikke bare poker eller gambling, men generelt.
De som styrer kan jo idag bare lage en lov og hvor mange er det som protesterer?? Veldig få egentlig, men "alle" snakker om det. Det er vel typisk norsk. Å snakke og klage over kaffekoppen, men ingen gjør noe med det.
 

zapotek

Medlem
Sakens kjerne er om vi skal beskyttes mot oss selv eller ikke. Det er mulig å bli avhengig av så mangt, husker med gru artikkelen om foreldreparet i USA som lot ungen sin gå for "lut og kaldt vann" da de spilte World of Warcraft 24/7. Spørsmålet er om de som går til grunne på poker og sprit ville gått til grunne på noe annet om dette ikke var tilgjengelig.

Skal vi da nekte resten av befolkningen litt uskyldig nettpoker fordi noen ikke takler det?
 

picxx

Well-Known Member
Skal man tillate 150 km fartsgrense på norske veier fordi de fleste ikke vil kræsje?

Det er færre ulykker på autostradaen i tyskland med fri fartsgrense enn hva det er på norske veier med 50 kilomters fartsgrense.
(selvsagt, skjer det først en ulykke i 220km/t er det lite håp om gjenopplivning, men det er jo et valg føreren tar, noe man ikke har mulighet til i norge....omtrent uansett hva man foretar seg)
 

picxx

Well-Known Member
Hvor finner du den statistikken? Det er masse dødsulykker i Tyskland. Og vi har ikke autostradaer i Norge, snarere tvert imot.

Akkurat! og folk godtar krøtterstier etter årevis med vegavgifter og skatter på motorkjøretøyer som ikke hører hjemme sør for venus??

Sovende idioter med puter under hue og armen i bind renner meg i hu!
 

Msites Ltd

Livsnyter
Her er det selvfølgelig gode argumenter fra begge sider. Og, vi har alle våre kjernesaker!
For min del ser jeg på røyking som et større onde enn både gambling og høyere fartsgrense... Men, det er fortsatt lov å både importere, produsere og selge tobakk i Norge!
Det er ikke logikk i alle lover og regler som blir laget eller ikke laget.

Å si at man forvalter alkoholskjenking på verst mulig måte forstår jeg ikke helt.... Hva er det du tenker på i så tilfelle Peter Andre?
 

picxx

Well-Known Member
For min del ser jeg på røyking som et større onde enn både gambling og høyere fartsgrense... Men, det er fortsatt lov å både importere, produsere og selge tobakk i Norge!

Helt enig!
Etter at tidemann ble kjøpt opp/flyttet er det vel ikke produksjon i norge, så hvorfor ikke bare forby svineriet på lik linje med annen narkotika?
(skal sies at jeg røyker og posten er reell, ikke ironisk)

Det finnes ikke offentlige rapporter på hvor mye staten tjener på alkohol og tobakksavgifter. Det er nok en grunn til dette.
 
Sist redigert:

onlyme

New Member
Når det smeller i Tyskland ender stort sett i en katastrofe. Jeg vet, for jeg bodde der store deler av barndommen min
 

peterandrej

pensjonert moderator
Skal man forby bilkjøring fordi noen hundre kjører seg ihjel i året?

Klassisk argument. Som ikke holder satt opp i mot forbud mot gambling, tobakk, alkohol eller omså Red Bull energidrikker.

Hvorfor?

Fordi bilkjøring og transport rent generelt er tvingende nødvendig for å få samfunnet til å gå rundt - mens gambling og alkohol er unødvendig stimuli. Vi kan "godta" noen dødsfall på veiene (men jobber selvsagt med å unngå det så godt vi kan) fordi transport av varer og folk som sagt er nødvendig. Spørsmålet er om vi skal "godta" eksempelvis 195 000 dødsfall i EU alene fordi Ola Dunk vil ha et glass vin til maten og en kasse pils til fotballkampen?

Eller skal vi "godta" at mange spiller seg fra gård og grunn fordi Ola Dunk synes det er litt moro med Blackjack?

Jeg mener bestemt nei, og synes dette handler om solidaritet med de som rammes. Jeg godtar glatt å ikke få spille på automater fordi jeg vet at mange sliter med spillegalskap. Og jeg godtar glatt Pepsi til fotballkampen fordi jeg vet at alkohol er den 3. mest vanlige dødsårsaken på verdensbasis (etter tobakk og kolesterol).
 
Topp