Skylapper og overformynderi

En tråd i 'Generell snakk' startet av picxx, 5 Mar 2009.

 1. onlyme New Member

  Innlegg:
  468
  Nå er vel alkohol i moderate mengder svært bra for helsen til mange. Særlig innen hjerte, karsystemet, for ikke glemme at det er stressdempende. Gir også folk mange festlige kosekvelder, og bra i sosiale sammenhenger.

  En kan godt argumentere med at så mange dør av alkohol, men kanskje en da også skal ha tallene på hvor mange som overlever på grunn av alkohol. Eller dør fordi de ikke bruker alkohol.

  Total avholdsfolk har en kortere levealder enn brukere av alkohol.
   
 2. Keanu

  Keanu Geek

  Innlegg:
  498
  Ah, da blir det noe annet. Selv tror jeg ikke lovverket kan løse disse problemene. Det er nok norsk kultur som gjør at vi har det sånn. Alt for mange nordmenn drikker alkohol for å bli fulle, ikke fordi det er godt. Sånn sett kan vi vel si at det er en nasjon av alkoholmisbrukere, litt avhengig av hvordan man definerer misbruker. I andre land er det langt mer vanlig å ta en glass vin eller øl til lunsj og middag, mens nordmenn samler opp hele ukekvota og bruker den på lørdagskvelden.

  Og ja, jeg misliker også drikkekulturen vi har i Norge, selv om jeg absolutt ikke er noen avholdsmann. Langt bedre å ta seg to pils til en fotballkamp eller en god film i midtuken, enn å ta med to ekstra flasker med på vorspiel, som man bobledrikker for å slippe å bruke så mye penger på pils i byen.

  Fylla blir jo generelt opphøyet også i mediene etter min mening, med realityserier hvor sprutfulle nordmenn på ferie til Syden blir kjendiser. Ikke rart at ungdommen som skal på fest første gang får et litt feil inntrykk av hvordan alkohol skal nytes.
   
 3. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det Liberale Folkepartiet :-D Trodde ikke noen hadde "mot" til å sitere den gjengen lengre.
  Du kan forsvare deg med en rifle eller en AG-3. Om jeg dreper noen med en elgrifle eller en AG-3 spiller da ingen rolle. Så hvorfor skal ikke lovlydige personer få lov til å kjøpe AG-3? Og hvorfor skal hasj være lovlig Niclas?
   
 4. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Jeg er enig! Jeg hadde helst sett et forbud mot alkohol, men det er jo urealistisk - så da går jeg for restriksjoner på de tingene vi vet er mest problematiske. I klartekst; sette inn "støtet" mot aldersgruppen 18-23 år, siden vi vet disse drikker/misbruker mest, sloss mest og rent generelt oppfører seg verst i fylla.

  Litt tøvete om ukulturen i norge:
  - Drikker du en pils hjemme alene på en tirsdag er du usosial, et utskudd og et menneske på samfunnets skyggeside. Men hvis du drikker en KASSE pils på lørdag er du glad i livet, sosial og et veltilpasset individ.

  Jeg leser en del moteblogger og ser på en del bilder på facebook og slikt. Jeg vil påstå at minst halvparten (sånn ca) er bilder fra vorspiel eller nachspiel. Da er det noe galt. Er dette den eneste aktiviteten ungdommene har idag? Skole, jobb, drikking?

  Jeg er blitt så gammel at jeg synes det er myyyye hyggeligere med en vennemiddag eller en sånn parmiddag med kaffe etterpå og et greit program på TVen (gjerne Nytt på nytt).
   
 5. Christian

  Christian Medlem

  Innlegg:
  352
  Tallene og statistikker trenger jeg ikke lese så veldig nøye. Jeg er helt sikker på at du har dekning for tallene du kommer med og sier meg selvfølgelig ikke uenig at det er problemer. Og du er jo Trømsøværing, så at du har hatt dine fyllekuler er jo heller ikke noe som overrasker meg hehe. Men jeg mener at det er kultur som er hovedutfordringen og ikke tilgangen til alkohol.

  Jeg aner ikke hvordan forholdene på Alfheim er. Jeg er selv fast innventar på Lerkendal (ikke i år desverre, da jeg har blitt søring), og har aldri opplevd noen problemer med fyll, utenom 16. mai kampene. Hverken når jeg har stått med supporterne eller når jeg har sittet på vanlige plasser. Både Alfheim og Lerkendal har de samme restriksjonene, så hvis Alfheim har store problemer med fyll må nesten svaret ligger i kultur.

  Jeg har full forståelse for at du synes det kan være ubehagelig å være edru på byen med alle de fulle folkene, for det kan være ubehagelig. Dog kjenner jeg folk som aldri har drukket en dråpe i hele sitt liv som ofte er å se på byen. Alkohol kan gjøre mange situasjoner enklere å håndtere for folk. For eksempel å snakke med jenter eller for store forsamlinger.

  Et stort problem for Norsk ungdom er jo sydenkulturen. Null restriksjoner og billig sprit gjør jo at sydenlandene blir invadert med overstadige skandinavere som sloss og herjer. Mens ungdommene som bor i disse landene, og har tilgangen til dette døgnet rundt ikke raver rundt i gatene som dette. Jeg tviler på at økonomien er grunnen til dette, men rett og slett kulturen. Jeg kjenner noen fra Rhodos og de sier at det er svært upassende å oppføre seg slik og at det er galt å drikke seg så fulle. Derfor føler jeg at hovedproblemet er holdninger og kultur, ikke alkoholtilgang.
   
 6. Msites Ltd

  Msites Ltd Livsnyter

  Innlegg:
  3.196
  Å heve aldersgrensen på alkohol er ikke nødvendigvis en god løsning! Et godt eksempel på det er en episode som skjedde nylig borte i USA hvor det var 21 års grense. Der døde en 18-åring fordi ingen turde å ringe etter ambulanse når en av ungdommene "svartnet" på sofaen..... Terskelen for å ringe ambulanse var rett og slett for høy!

  Der var det mange som var ganske klare på at å senke alkoholgrensen ville være løsningen.

  I Danmark kan du handle alkohol på butikken fra du er 16 år. Man kan vel ikke akkurat påstå at det er så store forskjeller på problemene i Danmark og Norge!?!
  Men, her er det også en litt annen drikkekultur!
   
 7. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det er desverre mye større alkoholproblemer i Danmark enn i Norge.
   
 8. Niclas

  Niclas New Member

  Innlegg:
  169
  Det finnes fremdeles "a few good men" igjen i denne verden.

  Hvorfor skulle det ikke være lovlig? Om A vil produsere og selge til B som frivillig ønsker å kjøpe og bruke produktet så spiller det vel liten rolle for C som er helt uberørt? Såsant ikke C er en fascist som mener å ha rett til å detaljstyre A og B mot deres vilje. Om A, og hvertfall B, burde gjøre som de gjør er et helt annet spørsmål. Med individuell frihet følger individuelt ansvar.
   

Del denne siden