Terje E.

4 ulemper med elsykler

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hva er de forskjellige ulempene ved elsykler? Elsykler er kanskje hot for tida og det er nesten ikke grenser på fordeler med dem. Men som ved alt annet er det visse ulemper,som er viktige å bli med i betraktningen. Hvis du sitter har  ubesvarte spørsmål i forhold til ulempene som kan være ved en elsykkel så les mer her hvor vi vil sette fokus på fire  av ulempene.

Vi har valgt ut følgende ulemper:

  1. Høyere vekt
  2. Behov for strøm
  3. Prisen – hvor mye koster en elsykkel?
  4. Kort holdbarhet

Høyere vekt

Du kan ikke regne med å få tak i en elsykkel som er lettere enn din nåværende vanlige sykkel. Dette gjør naturligvis at den er langt tyngre å kjøre når motoren ikke er på. Dette er ett av de mest avgjørende punktene når folk skal ut og investere i en elsykkel.

Den høyere vekten skyldes selvfølgelig at du må sykle rundt med en påmontert motor. Men husk på at når motoren brukes så merker du ikke den ekstra vekten. Du vil derimot komme lettere opp tunge bakker.

Les også: Elsykkel – noe for deg?

Behov for strøm

el sykkelBehovet for strøm er et annet viktig punkt for mange av dere lesere. Det kan være upraktisk å skulle lade opp sykkelen sin hver dag. Kan den settes i en vanlig stikkontakt? Kan jeg komme fram og tilbake til jobben?

Ja, en elsykkel kan lades opp i et normalt stikk. Du kan også rekke både til og fra jobben hvis du bor under 30 km fra jobben. Du må naturligvis huske å sjekke, før du kjøper den, om elsyklen overholder kravene dine, men i  utgangspunktet er dette her altså ikke så viktig.

Prisen – hvor mye koster en elsykkel?

En tredje ting som kan avskrekke når man begynner å se på elsykler er prisen. Elsykler er nemlig dyrere enn vanlige sykler – og slik vil det også forholde seg i fremtiden. Dette betyr imidlertid ikke at du nødvendigvis skal betale 15-20.000 kr. Det finnes nemlig mange gode elsykler til under 10.000 kr. og selv hvis det også virker som en stor utgift kan du jo velge å se på en brukt elsykkel.

For øvrig blir det også helt feil å gjøre en direkte sammenligning med en vanlig sykkel og en elektrisk sykkel. Mens den vanlige sykkelen er et utmerket alternativt transportmiddel, kan en elsykkel i praksis ofte gå inn og erstatte bil nummer to. Det kan gjøre den 10-15 km turen du måtte ha på arbeid overkommelig og mulig uten å måtte dusje etter turen. På den måten kan man altså si at elsyklen er et billig alternativ til bilen.

Holdbarhet

Den siste av ulempene ved elsykler er holdbarheten. Holder en elsykkel i mer enn noen få år? Hvordan er det med batteriene? Må de byttes ut? Som med de andre ulempene, er dette ikke et veldig stort problem. Du kan sannsynligvis ikke finne en elsykkel du kan ha hele livet, men det vil være mulig å finne en som kan holde i mange år. Vær imidlertid oppmerksom på at du skal kjøpe en elsykkel hvor det er mulig å skifte batteriet, da det vil måtte skiftes i løpet av noen år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *