Terje E.

Designerkjøkken – hvorfor ikke også designervekt?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Fler og fler velger å installere designerkjøkken, og legger enormt mye vekt på den visuelle delen av helheten, i tillegg til hvor praktisk et kjøkken skal være å oppholde seg i. I dagens stressede samfunn er det viktig at man trives på kjøkkenet sitt, ikke minst fordi man da legger noe mere flid i maten man tilbereder, ja det blir rett og slett morsommere å være der og bruke det.

I sin iver etter å ha det kosmetiske på plass, handles det ofte inn både designergryter, designerkniver og designerdekketøy, men hva med også en flott designervekt? For selv om man kanskje legger hundreder av tusener av kroner i selve kjøkkenet og det som befinner seg der, ender kjøkkenvekten ofte opp med å være en liten plastdings som ligger gjemt bort i en kjøkkenskuff, og svært sjeldent tas frem for å brukes, simpelthen fordi den, som sagt, er bortgjemt.

I dag finnes det lekre kjøkkenvekter i alle mulige former og fasonger, og er man litt villig til å ofre bare en anelse mer enn hva de billigste plastvektene koster, kan man virkelig finne mange stilige vekter som garantert passer inn i ethvert kjøkken. De finnes i glass, polert sten og rustfritt stål, og har et svært så tiltalende utseende.

Det er også lagt vekt på at de skal være enkle å rengjøre, hvilket bidrar til at man også velger å bruke dem oftere, ikke minst også hvis de har et utseende som gjør man synes den er fin nok til å stå fremme hele tiden. Kjøkkenvekten er et viktig verktøy på kjøkkenet, og det er ingen grunn til at de også skal være en del av helheten. Både visuelt, og hva det praktiske angår.

For tungt for vekten – slik løser du det

En gang i blant hender det man trenger å veie ting som tilsynelatende er for tunge for hva den vekten man har tilgjengelig for hånden klarer å veie. Løsningen på dette er gjerne å dele opp det man skal veie, og veie hver enkelt den for seg selv, og så bare oppsummere den totale vekten til sist. Men hva så hvis man ikke kan dele opp det man skal veie i mindre deler? Det kan by på enkelte utfordringer, men helt umulig er det ikke. Ikke alle teknikkene som beskrives her er 100 % nøyaktige, men de gir i det minste en liten pekepinn på hvor tunge enkelte ting kan være.

Har man to tilnærmet like vekter, kan man sette dem et stykke fra hverandre, legge noen mynter eller lignende på midten for å bygge opp, og for å forsikre seg om at vekten måles på midten av vekten. Deretter legger man en list eller annet stivt fra den ene vekten til den andre, det er viktig denne ligger vannrett, og så setter man det man ønsker å finne vekten på, midt på denne. Så kan man enkelt  avlese vektene hver for seg, og legger man sammen disse tallene finner man vekten på objektet.

Les også: https://www.webforumet.no/nytte/hengevekter-praktiske-bruksomrader/

Har man derimot bare en enkelt vekt, kan man til en viss grad bruke samme metode, men den er noe mer unøyaktig. Kort fortalt, så bygger man opp midten av vekten noen millimeter for å forsikre seg om at målingen foretas midt på vekten, og så bygger man opp noe til tilsvarende høyde ved siden av, og så legger man listen eller noe annet stivt fra vekten over på den oppbygde, slik at den ligger vannrett, og så setter man objektet på midten og avleser vekten. Det tallet som kommer frem her nå, skal ganges med to, og så har man vekten. Skal man derimot veie ting som er mer enn dobbelt så tunge som det vekten klarer, kan man bruke en lengre list, og sette objektet 25 % inn fra den ene siden, og så kan man regne seg frem til resultatet.





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *