Terje E.

Det vakre Safaga

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Safaga: Dykking, windsurfing og helbredende sand.

Imponerende rev som man kan utforske, fantastiske vilkår for kiting og windsurfing , uendelige strender med banker av svart og gylden sand, en kulturell dagstur til Mons Claudianus hvor man finner restene av det romerske stenbruddet, freden og stillheten ved et forholdsvis nytt turistreisemål … det er Safaga.

Port Safaga var en gang en liten havneby hvor man eksporterte store mengder fosfat til resten av verden, men byen har vokst seg til et stort turistreisemål ved Rødehavet. Og til et verdensberømt vannssportreisemål. Byen har til og med vært vert for verdensmesterskapet i windsurfing ved Rødehavet i 1993. Kite og windsurfing i Safaga er en opplevelse!

Safaga har et behagelig klima året rundt, men den beste tiden å besøke Safaga på er fra februar til juni og fra september til november når temperaturene ligger mellom 25 og 30°C. Dykkere vil også være fristet til å komme i varmere måneder om sommeren når vanntemperaturen går opp til 28°C.

safaga-egyptBesøkende kommer til Safaga fra hele verden for å nyte solen, havet og tilbudet av spennende vannaktiviteter – noe som omfatter dykking ved Aby Kafan-revet, panoramarevet, Ras Umm Hesiwa og Sharm El-Naga – men turistene kommer også for de helbredende egenskapene på dette paradisiske reisemålet Rødehavet.

Særlig de svarte sandstrendene, byens rene og sunne klima og det svært saltholdige vannet i Rødehavet gjør Safaga til et perfekt feriereisemål for personer som lider av sykdommer som psoriasis eller leggikt.

Safaga sies å være ett av de beste stedene i verden for helbredelse av psoriasis. Book en wellnessferie på Menaville Resort Spa i Safaga og opplev de helbredende egenskapene som byens har.

Windsurfing
I 1993 var Safaga vert for verdensmesterskapet i windsurfing, noe som bør gi deg et hint om vind- og værforholdene i denne delen av Rødehavet. Safaga er ett av verdens beste steder å kite og windsurfe.
De fleste av Safagas hoteller kan hjelpe deg med å komme i kontakt med leverandører av kite og windsurfing..
Noen firmaer tilbyr også båtturer til nærliggende øyer,\ hvor du kan få enda flere spennende Wind- og kitesurfingopplevelser.

Vi anbefaler
Luxor – Luxor-tempelet – bygget i 1300-tallet f. Kr. Du vil bli forbauset over hvor godt bevart tempelet er, det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan det så ut under storhetstiden. Forskjellige faraoer har bidratt til utsmykkingen. Ramses med en statue av seg selv og to obelisker, den ene endte i Frankrike på slutten av 1800-tallet og den står den dag i dag på Place de la Concorde i Paris.

Karnak-tempelet – et enestående tempelkompleks og verdens største sted for gudedyrkelse gjennom tidene. Her er det også obelisker tilegnet de tebanske gudene og faraoer. Inngangen er en allé av sfinkser som får deg til å gape allerede før du har kommet til «The great Court» med de 134 enorme søylene.

Kongenes dal – ligger på den vestlige bredd av Nilen (overfor Luxor), og er et isolert, goldt og fjellrikt område hvor faraoene ble lagt til hvile i klippehugde ut graver. Det dreier seg om et ca. 15 minutters gåtur, men de fleste turene inkluderer busstransport som bringer deg nærmere stedet. Hittil er mer enn 60 graver blitt gravd fram, men det er bare åtte (varierer noe) som er åpne samtidig. Selv om Tutankhamons grav kanskje er den som tiltrekker flest turister er den en av de minst imponerende. Andre graver har utsøkte malerier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *