Terje E.

Gi et fadderbarn i gave

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Nå er det ikke lenge siden jul og mange opplever nok når de spør folk om hva de ønsker seg til jul at de får et svar som dette «jeg vet ikk jeg, jeg har alt jeg trenger». Vel, da kan det være en kjempe gave å gi et fadderbarn eller en annen gave som er et veldedig formål. Hvis du velger å gi et fadderbarn i gave så er gaven meningsfull og ikke minst fylt med omtanke. I tillegg så viser det at du har tenkt utenfor boksen og ikke minst hjelper du et barn i et år minst, de fleste forsetter også med fadderbarn i overskuelig fremtid. Faktisk så er det mange som har slike fadderbarn livet ut, riktignok så bytter man som regel fadderbarn når de når en vis alder.

Ved å gi en slik gave sparer du også miljøet for mye, vi nordmenn er eksperter på å kaste gaver. Dette kjenner du nok til selv også, hvor mange gaver ligger å støver i ditt hjem. Det er er derfor en kjempe fin gave på alle måter.

Hvor får jeg kjøpt «Fadderbarn Gave»:

  • Plan Fadder
  • SOS Barnebyer
  • Unicef
  • Redd Barna

gutt-fadder-liteEn god ide er å skrive et fint kort sammen med gaven, et kort som forklarer hvorfor du har kjøpt denne gaven og ikke minst hvor mye den hjelper. I tillegg så er det alltid fint om du klarer å få tak i et bilde av fadderbarnet som du kan legge ved i kortet. Dersom du ikke ønsker å betale for et helt år så har de forskjellige organisasjonene forskjellige løsninger på dette. Et annet tips er å gå sammen med noen andre å spleise på et år med fadderbarn, kanskje kombinere med en god vin.

Les også: Hvor ofte hører man fra fadderbarnet?

Kjøpe gaver til faderbarn?

Flere tusen nordmenn har fadderbarn i ulike land igjennom organisasjoner som Plan eller Redd Barna. Mange lurer på om man skal kjøpe gaver til faderbarna eller ikke. Noen organisasjoner tillater ikke at man sender gaver mens andre tillater det. Dersom din organisasjon tillater å sende gaver så går det igjennom organisasjonen, fine anledninger til å sende gaver er jul og bursdager. Vi må presisere at det ikke er nødvendig å kjøpe gaver og at du uansett har gjort en god gjerning ved å skaffe deg et faddern.Men hva kjøper man egentlig til noen som ikke har noen ting? Det er et vanlig spørsmål som mange faddere spør seg selv. Det er nemlig ikke helt likt som å kjøpe gaver til norske barn, da de som regel har det meste.

afrika-jente-fadder-liteEn gave til ditt fadderbarn bør ikke være noe kjempe dyrt, du burde også tenke på behovet fremfor det som er gøy. Fine gaver kan være et penal med blyanter sammen med noe fint tegnepapir eller så er klær alltid kjempe fint å gi. Du bør sende noe som ikke tar mye plass og som ikke er kjempe dyrt. Det er også viktig å tenke på at ting som går på batterier,etc som regel ikke er noe å sende til noen som er fattige. Andre tips kan være kritt eller en bal, ting som varer lenge og som kan brukes uten forklaring.

Mange velger også å sende brukte klær til fadderbarna, dette vet vi blir svært godt motatt blant fadderbarna. Men det er alikevel noen forhåndsregler du bør ta, du bør ikke sende vinterklær til Afrika, i tillegg bør du også tenke at klærna bør være i god stand. De kan godt være brukt, men det er f.eks ikke poeng i å sende bukser med hull i eller gensere med malingfleker. Det gjelder egentlig bare å tenke fornuftig og være smart når du kjøper gave til fadderbarna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *