Terje E.

Gode råd: Slik unngår du skilsmissen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er to høysesonger for skilsmisser i året. Faktisk er det to måneder i året hvor mange nordmenn opplever at parforholdet deres er i krise, nemlig januar og august. Derfor er det viktig å arbeid i de resterende månedene for å forhindre at en krise kan få grobunn.

Ikke mobb hverandre
Det som til å starte med ofte er gode intensjoner blir mange ganger til at man forlanger ting av hverandre og peker nese og det er ikke den veien man skal gå. Man skal starte med seg selv og til å begynne med skal man finne ut hva i et et parforhold man gjerne vil ha og deretter hvordan man selv bidrar til at det skal bli slik. Det er enklere å endre på sin egen atferd enn på partnerens atferd så stopp all den negative praten om partneren din og start med deg selv.

Les også: Skilsmisse – de økonomiske utfordringene

Det beste tidspunktet å snakke sammen
Så i stedet for å peke nese av hverandre skal man i stedet fortelle partneren sin hva man har av ønsker for parforholdet og her er timingen viktig for når man skal ta samtalen. Og det beste tidspunktet er ofte når man er ute og går tur. Man er trenger ikke å sette seg ned og si «nå skal vi altså snakke sammen», noe som virker veldig alvorlig. Det blir lettere når man går en tur fordi man ikke skal sitte og stirre hverandre i øynene, noe som kan være temmelig vanskelig.

skilsmisse-tips-radUnder samtalen skal man sørge for å gi uttrykk for at man savner det man hadde en gang og at man er redd for hvor man havner hvis ikke problemene blir løst.

Les også: Unngå pengekrangel i parforholdet | Skilsmissebarn: 10 råd til skilte foreldre

Se fremover
Når man forhåpentligvis er kommet gjennom januar måned og inn i februar, mars og april, så kan de lysere tidene gi et friskt pust til forholdet hvis man er oppmerksom på det. Det er viktig å fokusere på den fornyede energien vi får når solen begynner å skinne på oss. Bruk den i parforholdet til å planlegge hva man skal gjøre om  sommeren og planlegge sommerferien.

Ved å ha noe å se fram til om sommeren og ved å planlegge å bruke mer tid sammen så blir det også enklere å komme over årets andre parforholds-fartsdump, nemlig august måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *