Terje E.

Hvor lenge går en hund gravid?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Er hunden din med valper? Og spekulerer du på hvor lenge den skal gå gravid? Man sier at det går mellom 54 til 72 dager fra den dagen den ble parret. Det vil altså si omkring 9 uker.

Hvordan er prosessen?
Fosteranleggene vokser seg fast på livmoren etter ca. 20 dager. Morkaken blir også dannet nå.

Etter 4 uker kan man faktisk se for og bakbein på fosteret, øre og øyne blir også utviklet omkring 4 uker. Ved en ultralydskanning kan man slå helt fast at tispa er med valper.

I 5 uke skjer det noe. Poter, øreflipper og kjønnsorganer utvikler seg. Man kan enda ikke se på hunden at den er gravid, men den kan begynne å endre atferd.

Uke 6 , tispa kan begynne å endre farge omkring dievortene og hvis det er mange valper kan man se at hun begynner å «få mage».

gravid-drektig-hund-tispeI uke 7 , Potene er ferdige. Valpene ser nå ut som valper, men ville ikke kunne overleve hvis de ble født nå.  Nå vokser valpene seg store og sterke.

Uke 8. Tispa er høygravid og det kan sees på den. Valpene i magen snart er klare til å komme ut. Man kan merke dem og tispa kan virke noe tynget.

Uke 9 , nå er det nært forestående. Tispa vil forberede seg og kan virke uinteressert i alt annet. Du skal gjøre deg klar til å bli valpeforelder.

Les også: 15 tips og fakta om hunder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *