Terje E.

15 enkle tips og fakta om hunder

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
15 gode råd, og fakta til deg med hund
Vi har samlet 15 punkter som kan være gode å vite når man er hundeeier.

1. Du skal ikke bruke drikkeskåler av stål ute. Når det er vinter kan din hunds tunge simpelthen fryse fast på det kalde stålet. Når det er sommer og varmt kan stålet brenne din hunds tunge.

2. Hvis hunden din (eller særlig valpen) kommer til å tisse på gulvteppet ditt så sug opp det med en kjøkkenrull og deretter bruker du bikarbonat/bakepulver som vil fjerne det siste samt lukten.

3. Overlat aldri hunden din alene med et halsbånd som kan spenne seg selv. Hunden din kan ende med å kvele seg selv.

4. Hvis hunden din løper vekk fra deg så må du aldri skjelle ut den når den endelig kommer tilbake. Da tror den at den får kjeft for å komme til deg. Neste gang du kaller på den så kommer den da ikke.

5. Etterlat aldri hunden din i en bil når det er varmt. Heller ikke selv om du lar vinduet stå åpent. En hund i en varm bil på en sommerdag er dødsfarlig for hunden.

. 6 La ikke hunden din gå på varmt asfalt. Potene er kke laget av stål. Hvis det er for varmt for deg å gå barføtt på asfalt så er det også for varmt for hunden din.

7. Når valpen din får tenner så klør det og den vil gjerne bite i sofaen din og alt mulig annet. Kjøp noen billige vaskekluter, putt dem i fryseren. Når de er frossen så gi dem til hunden din og vis at det er ok å bite i dem.

8. Aktiver hunden din også når du ikke er hjemme. I dag kan man kjøpe leketøy til hunder med små hull i. Putt små godbiter i hullene så har du en hund som er opptatt i lang tid. På en varm sommerdag kan du ta noen godbiter og helle over vann. I fryseren med det. Deretter har du underholdning til hunden, + at du vet den får væske.

9. Etterlat ikke hunden din (og særlig ikke valpen din) alene hjemme et sted hvor det er ledninger den kan tygge på. De elektriske ledningene kan drepe hunden din.

10. Pass på det du bruker i hagen. Sjekker om du sprøyter med noe hunder ikke tåler.

11. Graver hunden din uønskede hull i hagen? Prøv å ligge cayennepepper det hvor du ikke vil at den skal grave.

12. Tisser hunden din på gresset din i hagen og er det bare utbrente flekker i gresset etter det? Prøv å helle litt tomatjuice i din hunds mat eller la den drikke litt tomatjuice hver dag. Det skulle løse problemet.

13.Røyter hunden din? Det kan faktisk la seg gjøre å støvsuge den. Når hunden har vent seg til det liker den faktisk det.

14. Lag hundedater. Du er sikkert ikke den eneste i kvartalet ditt med hund. Legg lapper i postkassene i kvartalet ditt at du og hunden din er på den store gressplenen for eksempel hver torsdag kl. 19.00 – snart vil det være en masse hunder som kan møtes og sosialisere.

15. Behandle hunden din med den respekten du selv vil behandles med.

Les også: Hva slags fôr til hunden?

Les også: Gode råd om hund og fyrverkeri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *