Terje E.

Hvorfor bli fadder? En nyttig oversikt

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Norge er et rikt land, i sammenligning med mange andre land så har vi nordmenn det veldig godt. Finanskrisen har omtrent ikke påvirket oss noe nevneverdig. Boligrlånsrenta er historisk lav. Faktisk så har nordmenn aldri hatt det så romslig økonomisk som vi har det nå. Dette er en situasjon som vi bør utnytte til det fulleste, vi burde være smart å nedbetale ekstra mye gjeld og vi bør også være flinkere til å gi. Mange nordmenn er svært skeptiske til å gi fra seg penger, nettopp fordi vi betaler så mye skatt og at mye av disse pengene går til U-landsstøtte. Det ikke mange vet er at disse pengene ofte går til helt andre formål enn å gi mat til familier og barn. Mye av den norske støtten går til infrastruktur og skoler.

Hvis du velger å bli fadder så går pengene dine til et barn, slik at dette barnet kan gå på skole, få i seg mat og ikke minst ha et par sko. Ting som vi ser på som en selvfølge men som i mange land er en drøm. Det koster så lite å bli fadder men pengene du gir, ja de gir så mye. Vi har selv vært nede i Tanzania å sett hva pengene til Plan gjør og de vi så gjorde oss bare ennå mer sikker på at dette er en virkelig god sak og at pengene blir brukt riktig.

Du burde bli fadder for å vise at du tar asnvar for mennesker som ikke er like heldig som deg. Det er viktig at vi som har mye gir litt videre til de som har ingenting, da er vi med å skaper muligheter for de som ellers ikke hadde hatt noen fremtid.

Les også: Hvorfor bli fadder?

Hva gir du egentlig et fadderbarn?

Når man blir fadder for et barn i Tanzania eller et annet land, hva gir du egentlig barnet? Eksisterer egentlig barnet? Gir du det mat eller gir du det bare vann? Det er mange spørsmål man har når man gir penger til et godt formål. Mange av spørsmålene kommer nok av at «Veldedighets bransjen» har fått et litt ufortjent frynsete rykte. Nå er dette ryddet opp i og de aller fleste store organisasjoner opererer nå med høy effektivitet og ikke minst lave administrasjonskonstnader. Du bør derimot styre unna mindre organisasjoner som du ikke har hørt om før. Når du blir fadder for et barn så må du tenke at dette kanskje er en liten del av en større operasjon, at det er noe mer enn kun fadderbarnsystemet. Som regel så er fadderbarn oftest kun en liten brikke av et større perspektiv.

Det finnes faddernbarn i forskjellige varianter, noen bor sammen med foreldrene mens andre bor i såkalte «Barnebyer». Som regel så er faddersystemet kun en liten del av et større hjelpeapparat. Noen steder så bygger de kanskje infrastruktur som skole og vannbrønner så går pengene som du betaler hver måned til ditt fadderbarn til mat,vann og skolepenger til fadderbarnet ditt. I noen tilfeller så kan ditt bidrag hjelpe flere mennesker  enn bare fadderbarnet ditt, i noen tilfeller kanskje til og med en hel familie. Når du er fadder så gir du egentlig et barn det viktigste av alt, trygghet.

Du kan være sikker på at dersom du skaffer deg et fadderbarn så gir du barnet både et sted å sove, mat som gir energi og ikke minst trygghet. Selv vet jeg ikke om noe annet som er verdt mer enn trygghet. Hvis alle som har råd til å ha et fadderbarn får et fadderbarn så kunne vi nordmenn hjulpet mange flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *