Terje E.

Ikke send dyre gaver eller kontanter til fadderbarnet ditt

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En av grunnene til at mange velger å bli faddere er selvfølgelig fordi man ønsker å hjelpe at barn med en bedre tilværelse. Når dette barnet så befinner seg på den andre siden av jordkloden, høyst sannsynlig i et utviklingsland, vet man at med selv enkle midler kan man gjøre en utrolig stor forskjell for dette barnet.

Derfor er det også mange som faller for fristelsen til å ville hjelpe litt ekstra, og sender både penger og gaver til barnet, noe faktisk mange organisasjoner fraråder, nettopp fordi det ikke er alltid disse pengene og gavene kommer frem, spesielt ikke hvis de er av det litt kostbare slagene.

Les: Hva er en fadder (ekstern lenke)

Hvis man har et fadderbarn i et utviklingsland er det ikke alltid at postgangen fungerer slik som vi er vant til og mye forsvinner underveis. Da er det viktig å forhøre seg med den organisasjonen man er vervet som fadder gjennom hvilke rutiner de har på dette, eventuelt om de har et internt postsystem som kan ta seg av dette. Hvis det er tilfelle kan det være trygt å sende både penger og kostbare gaver, men av hensyn til de eventuelle andre barna i en leir eller barneby, anbefales det å sende småting som fargerike hårspenner til jentene og kanskje fotballer til guttene. Dette er en type gaver som barna kan dele med andre, noe som er svært vanlig under de forholdene de lever under.

Å sende kontanter frarådes på det sterkeste, men ønsker man likevel å bidra økonomisk ut over det beløpet man allerede betaler, kan man i samråd med organisasjonen opprette en oppsparingkonto man kan sette litt ekstra penger inn på. Disse pengene blir da øremerket nettopp det fadderbarnet de er tiltenkt, og han eller hun vil få det utbetalt i sin helhet når fadderskapet er over. Enten ved at barnet er voksent eller skal utdanne seg videre.

Les også: Visste du at fadderskapet er fradragsberettiget?

En oppsparing på noen tusen kroner kan i enkelte deler av verden være et svært godt økonomisk utgangspunkt for en ungdom som skal ut og stå på egne ben, og kanskje kjøpe seg et hus eller stykke land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *