Hyttemann

Internett på hytta!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Før i tiden ville man helst ikke ha TV på hytta, en radio fikk holde. Men hvis du har barn som du ønsker å dra med på hytta så er det nok store sjanser for at du ikke får dem med deg opp med mindre du har Internett. I tillegg så er det slik at hvis man ønsker å oppholde seg over lenger tid på hytta så kan det være veldig greit med Internett for å betale regninger eller kanskje man vil jobbe litt fra hytta? Vi klandrer ikke de som absolutt ikke vil ha Internett på hytta for det kan vi godt forstå.

«Alle» har Internett på hytta nå

Men hvis du ønsker Internett på hytta så har du flere valg, eller rettre sagt, noen har flere valg og andre har bare et valg. Hvis hytta de ligger i et område med infrastruktur så kan du helt sikkert få Internett på lik linje som du har hjemme men hvis du har en hytte som ikke har denne luksusen så kan et mobilt modem være noe for deg.

Det finnes flere tilbydere og de aller fleste tilbyr nettverket sitt fra samme nett, altså Telenor nettverket da det er det mest utbredte mobilnettverket i Norge. Og hvis du skal se filmer, streame eller bruke annen båndbreddekrevende tjenester så kan du teste hastigheten på nettet for å se om forbindelsen er rask nok.

Selv prøvde vi Ice sitt modem nå vi var på hytta i Valdres for et par uker siden. Her har det helt inntil nylig vært magert med bare mobildekning men nå er det utbedret også. Det fungerte fint, nå skal det sies at vi er vant med fiber tilgang på nett så en stor forskjell var det jo. Men det fungerte til å lese avisen,sjekke epost og andre enkle ting. Fordelen vi ser er at vi nå i disse koronatider kan dra opp på hytta og ha «hjemmekontor» med en skitur i lunsjpausen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *