Terje E.

Min første bobil, hvor får jeg førerkort til bobil?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Du står kanskje utenfor bobil butikken og venter på at bobilen blir hentet frem. Plutselig går det et glimt gjennom tankene dine om at du ikke har et sertifikat for å kjøre bobilen. For en bobil er jo et stort kjøretøy, men kreves det noe ekstra i sertifikatet for å kjøre den?

De fleste bobiler kommer i en størrelse som holder seg under totalvekten på 3,5 tonn, som er grensen for hva det er lov å kjøre med et vanlig førerkort, som er klasse B. Så i de fleste tilfeller så trenger du ikke noe ekstra for å kunne kjøre en bobil. Har du derimot tenkt til å ha deg en buss som er ombygget til bobil, så er det buss sertifikat som gjelder. Da må du igjen tilbake til en kjøreskole og ta dette eller tenke igjennom om du faktisk trenger en så stor bobil.

Les også: Hvor raskt kan en bobil kjøre?

Andre begrensinger som gjelder når du skal være sjåfør av en bobil, er at du kun har mulighet til å ha opptil 8 passasjerer eller gjester om bord. Det er heller ikke lov med flere passasjerplasser enn dette. Skal du leie en bobil så er det ikke noe i veien for å forhøre deg om hvilke typer bobil som du kan leie, og de har gjerne svaret på det meste.

forerkort-bobilDet er et godt spørsmål, og mange som stiller seg dette. For det ser jo ut som om det er et litt for stort kjøretøy for kun klasse B førerkort, men i de fleste tilfellene så går det greit om du oppfyller kravene om totalvekt på kun 3500 kilo og kun 8 sitteplasser i tillegg til deg som sjåfør.

En kommentar til Min første bobil, hvor får jeg førerkort til bobil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *