Terje E.

September: Samle snegleegg og få færre mordersnegler neste år

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hvis du gjør en innsats i september kan du minimere antallet mordersnegler i hagen din neste år. Les hvor du finner egg fra dødssnegler og hva du gjør med dem.

Hvis du vil minimere antallet dødssnegler i hagen neste år skal du gå i gang med å samle snegleegg fra mordersnegler nå mens det fremdeles er lys nok i hagen til å se eggene.

Hvordan ser mordersneglenes egg ut?

Mordersnegler legger egg fra august i november. En enkel snegl kan legge opp til fire hundre egg på en sesong. Eggene er ganske små – 3-4 mm lange. Eggene er melkehvite eller har en oransjefarget overflate i begynnelsen mens eldre egg ofte er gulaktige. De minner om små bær eller bær på en misteltein.

Les også: Slik avliver du mordersnegler og iberiasnegler

Her kan du finne egg fra dødssnegler

Sneglene legger eggene i klumper på tyve til tretti stykker. Eggene ligger på jorden eller i små sprekker i jorden. Typisk sørger sneglene for å legge eggene deres på steder hvor jorden ikke tørker ut og der det ikke blir store temperatursvingninger.

Et godt sted å lete etter snegleegg er f.eks. under brett, trerøtter, i kompost- eller greinhauger samt i drivhuset, typisk under flamingokasser og krukker.

Slik gjør du når du skal samle inn snegleegg

  •    mordersnegle-iberia Samle snegleeggene i en pose og knyt posen.
  •     Kast snegleeggene i søppelbøtten.
  •     Du kan også mose snegleeggene eller helle kokende vann over dem.

Det er viktig at du ikke kaster eggene i komposthaugen – det gir mordersneglene gode vekstbetingelser.

Kan mordersneglegg overleve frost?

Sneglegg og små mordersnegler som har blitt klekket i  ut på sensommeren kan overleve selv en streng vinter. Mens de store voksne dødssneglene dør hvis de får frost.

Det kan imidlertid være vanskelig å unngå helt å få mordersnegler på våren/sommeren fordi snegleeggene kan være vanskelige å finne – f.eks. hvis du har en stor hahe og er hardt angrepet av mordersnegler.

Les også: Alt om mordersnegler – Iberiasnegler

Finn de små mordersneglene

Du kan også med fordel samle inn de små mordersneglene og destruere dem.

En rekke smådyr i hagen som pinnsvin, frosk, padder, løpebiller og fugler spiser også de små snegleeggene og små mordersnegler. Derfor kan det være en fordel å skape gode levebetingelser i hagen for de smådyrene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *