Terje E.

Nå er det «bare» 168 millioner barnearbeidere på kloden

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det går den rette med å utrydde barnearbeid, men det går for langsomt, sier FN-organisasjon.

Antallet barnearbeidere på globalt plan har falt med en knapp tredjedel siden år 2000 viser en ny rapport fra FNs Internasjonale Arbeidsorganisasjon (ILO). Rapporten er offentliggjort før en stor internasjonal konferanse om barnearbeid i Brasil i oktober. De aktuelle tallene fra FN-organisasjonen viser at det siste år var 168 millioner barnearbeidere mens tallet for 13 år siden var 246 millioner.

Beveger seg i riktig retning
Rapporten setter også fokus på at antall barn som arbeider med risikobetonte eller helseskadelige oppgaver har falt fra 171 millioner til 85 millioner siden 2000.

barnearbeid-3 (2)-lite«Vi beveger oss i riktig retning, men det går fremdeles for langsomt», sier ILOs generalsekretær, Guy Ryder. «Hvis vi seriøst ønsker å utrydde barnearbeid innen en overskuelig framtid så må vi ta grundig fatt i dette problemet på alle nivå. Det er 168 millioner gode grunner til å gjøre dette», sier generalsekretæren i en pressemelding.

ILO har satt som mål å utrydde alt farlig barnearbeid innen 2016. Dette arbeidet inkluderer jobber innen landsbruk, gruvedrift og bygg.

«Men vi kommer neppe til å nå det målet – ikke slik innsatsen er for øyeblikket».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *