Hyttemann

Overdragelse av hytte

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Min mor kjøpte en hytte i år, til en pris på ca 800′ NOK. Tanken var at den skulle være et fellesprosjekt mellom henne og hennes tre barn (herunder meg).
Veldig raskt innså vi utfordringene med sameie. Vi ble derfor enige om at jeg skulle kjøpe ut mine søsken. Moren min overførte deretter eiendommen til meg, og jeg har overført penger til mine søsken tilsvarende deres andel i hytta (selv om ingen av oss var med på å finansiere eiendommen ved kjøpstidspunktet).
Ettersom hytten er i Sverige, skjedde dette via et s.k. gavebrev (hvilket i Sverige medfører at man unngår arvebeskatning), men med bruksrett for min mor.
Altså er situasjonen i dag at jeg er 100% eier av hytta, moren min har bruksrett, og mine søsken har mottatt betaling direkte fra meg (har ikke passert via mors konto som forskuddsarv).
Spørsmålet mitt er således: er alt i orden sett mot skattemyndighetene? Eller risikerer min mor beskatning for forskudd på arv? (hun har ikke sendt inn noen blankett på overføringen, da den i følge svensk skattelov var en gave). Risikerer jeg straffeskatt for å ha mottatt en gave på denne størrelsen?
Alle arv / skattespørsmål bør tas med ligingskontoret eller en skattejurist.
Uff da — noen ganger lønner det seg å trekke inn jusekspertise i forkant. Med to lands myndigheter inne i bildet, – så har du ikke annet valg enn å søke juridisk kompetanse asap.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *