Terje E.

Plasserte tre verdifulle mynter i sirkulasjon

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Mange drømmer om å oppdage verdifulle gjenstander gratis eller svært billig, for eksempel møbler fra et loppemarked  eller enda bedre, en original kopi av USAs uavhengighetserklæring. Det er også populært å jakte på skjulte skatter i form av verdifulle mynter. Det er dessverre ikke så enkelt å finne mynter av særlig verdi, da samlere gjerne får tak i de mest ettertraktede myntene, og de som er i daglig sirkulasjon stort sett kun er verdt den verdien den enkelte mynt representerer. For noen amerikanere ble sjansene for å finne en verdifull mynt i alle fall litt bedre i april 2006.

Myntsamleren Scott A. Travers ønsket å markere «den nasjonale myntuken» i midten av april 2006 ved og med vilje og viten plassere tre verdifulle encents-mynter i sirkulasjon gjennom å betale med de i vanlige butikker. Han skulle etter eget utsagn introdusere flere mennesker til «magien ved myntsamling» og skulle «så et frø som kunne føre til at en ny generasjon mennesker ville verdsette historien en mynt representerer».

De tre myntene var alle nesten hundre år gamle, og eksemplarer det ikke hadde blitt produsert mange av. Verdien på myntene var henholdsvis rundt 200, 300, og 1000 dollar på tiden de ble satt i sirkulasjon. Flere ulike personer mente de hadde funnet den mest verdifulle mynten, men samleren hevdet ingen av dem var den han hadde brukt. Pr. 2009 var ingen av myntene rapportert funnet, men de kan selvfølgelig ha blitt gitt som veksel til en intetanende kunde eller liknende. Travis har ved tre ande anledninger brukt sjeldne mynter, men ingen av dem har blitt rapportert funnet. Uansett oppnådde han nok det han prøvde på, nemlig å skape interesse rundt samling av mynter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *