Terje E.

Slik får dere barna best gjennom en skilsmisse

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Tiden før beslutningen om skilsmisse kan være en tøff tid for barna. Det derfor er viktig at selve skilsmissen føles så enkel  som mulig for dem. En skilsmisse påvirker barna i veldig stor grad og setter dem i en vanskelig situasjon. Og derfor er det viktig at man gjør det så lett for dem som mulig.

Fortell sannheten til barna
Og det gjør man ikke med å prøve å skjule problemene for dem. Barna trenger selvfølgelig ikke å vite noe om de private detaljene om voksenlivet eller om økonomien i skilsmissen. Men man skal være ærlig om at man blir skilt og legge vekt på at det ikke er skylden deres samt at man skal samarbeide og gjøre det lett for dem. Man skal snakke med dem om det.

Det er helt i orden å fortelle barna at skilsmissen skjer fordi man ikke elsker hverandre lenger og at man nå har gitt opp forholdet. Men man skal selvfølgelig også huske å fortelle dem at det ikke er ensbetydende med at mor og far forsvinner, men at de er der på en annen måte og kanskje  med mer overskudd.

Les også: Slik kommer du lettest gjennom skilsmissen | Gode råd: Slik unngår du skilsmissen

Ingen dirty detaljer
Men sannheten har også sine grenser når det kommer til hvor mange detaljer man skal dele med barna sine. For skjer skilsmissen på bakgrunn av utroskap kan for mange detaljer få barnet til å fungere som et pressmiddel mot ekteskapets andre part.

Man skal ikke la barna få ta del i alle detaljene. Det har de ikke noen glede av. Og da blir de ofte raskt brukt som pressmiddel i en kamp mellom mor og far.

De klarer selv å finne ut om det er en tredjepart involvert, ofte er advokater, gratis eller betalte, involvert i barnefordelingssaker.

Les også: Skilsmissebarn: 10 råd til skilte foreldre

La ikke barna bestemme selv
Selv om barn har mye å skulle ha sagt i et hjem er det noe annet når det kommer til en skilsmisse. Det er nemlig viktig at barna ikke føler seg presset til å skulle velge mellom foreldrene. Man skal ta beslutningen for barna slik at de ikke selv må velge hvor de skal bo eller hvor lenge de skal være her og der, må de velge selv så blir de satt i en klemme. Derfor er det de voksnes arbeid å ta slike beslutninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *