Terje E.

Solceller formet som taksteiner

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Solcelleanlegg og solceller er en miljøvennlig og smart energikilde som pryder flere og flere hjem. Solceller utnytter og utvinner solens lys i form av energi. Denne energien blir til likestrøm som blir omdannet til vekselstrøm via en inverter, og denne strømmen kan brukes i samtlige boliger i Norge.

Les også: Plassering av solceller

sole-power-tile-takstein-solcelle-2Den strømmen som ikke blir brukt i hjemmet kan «sendes» videre til strømnettet,hvor man kan bruke strømmen en dag, når solen ikke skinner på nær så mye. Anleggene er svært populære da de kan være en god hjelpende hånd for å få en mindre elektrisitetsregning.

Les også: Slik fungerer solceller – 10 gode råd

Solcellene skal gjerne sitte på taket, og de er ikke alltid like vakre til alle farger eller slags tak.

Nå kan man få solceller som er formet som taksteiner. Dette gjør det mulig å få et tak hvor det ikke er gjennombrytinger i flisene, men som samtidig er effektiv i form av solcellene. Sole Power Tile er det første taksteinen med solceller, og her kombineres de smarte solcellene med et godt takbelegg.

Les også: Om monokrystallinske, multikrystalinske og amorfe tynnfilm-solceller

Med disse flisene er det ikke lengre nødvendig for forbrukerne å gjøre estetiske kompromisser for bærekraftige valg. Man kan nemlig få et pent tak med enten blå glaserte fliser, klassiske jordnyanse fliser eller andre som samtidig er miljøvennlig.

2 kommentarer til Solceller formet som taksteiner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.