Terje E.

Sørg for å ha en gassdetektor i bobilen din

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Mange har god plass i bobilen sin, noe som gjør det mulig å ha et lite kjøkken. Kjøkkenet inneholder gjerne noen plater for tilberedning av mat. Det gjør det mye lettere å være der du ønsker når du er på bobil tur. Du blir ikke lenger avhengig av strøm. Gass er valget som de fleste velger for å kunne lage mat i bobilen, men med gass kommer det også fare for gass lekkasje. Det kan være direkte skadelig ved lekkasje, og det er også risiko for eksplosjon. Pass også på å ha nok lufting når du lager mat i bobilen, for om du ikke har nok luft, så blir det dannet giftig kullos som er skadelig for deg og andre som er i bobilen.

Gassdetektor er noe som er ekstremt smart å ha i bobilen din. På den måten vil du raskt merke om det er lekkasje av gass. Gassflaskene som blir brukt i Norge er ekstremt sikre ved stabil lagring i temperatur under 40 grader. Det som ofte forårsaker en gasslekkasje er koblingen som du bruker for å få ut gassen i passende mengder. Her kan det ofte være morkne ledninger og dårlig feste, så pass på å holde utstyret i god stand.

Les også: Utstyr til bobilen

gassdetektor-bobilEn gassdetektor kan du få kjøpt flere steder, og er som regel enkel å sette opp selv. Det blir nesten som en brannalarm, som gjerne ofte kun trenger et lite batteri. På den måten sikrer du deg selv og andre som reiser med deg. Billig forsikring mot skader og forgiftning. Går alarmen, så må du sikre at det blir godt luftet i bobilen din, samtidig som du unngår å skru på lys, eller annet utstyr som skaper en gnist, det er nemlig det som ofte skaper en eksplosjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *