Terje E.

Tips om deodoranter og helse

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Krem, roll-on, pumpe, og spray; deodoranter finnes i mange utforminger. Men felles for dem alle er at den viktigste risikoen ved bruk av dem er innholdet av parfyme. En parfymeallergi starter for mange vedkommende med en deodorant.

Det er god fornuft i å velge en deodorant uten parfyme. Det lar nemlig til at det er parfymestoffene i akkurat deodoranter som er årsaken til parfymeallergi hos mange. Og parfyme er slett ikke nødvendig for at deodoranten skal virke. Det er derimot innholdet av de såkalte aluminiumsaltene som hemmer svetteproduksjonen.

Noen produsenter tilsetter også det bakteriedrepende stoffet triclosan, men med en vanlig god hygiene er det ikke nødvendig å bruke bakteriedrepende stoffer i kosmetikk. Triclosan mistenkes for å utvikle resistens hos bakterier og er derfor ikke hensiktsmessig å bruke, når et ikke er strengt nødvendig.

Les også: Deodorant gir allergi

Tips om valg av deodoranter
Det er en veldig god idé å velge en deodorant uten parfyme hvis du vil forebygge allergi.

Overvei å unngå det bakteriedrepende stoffet triclosan i deodoranter. Det er overflødig og mistenkes for å kunne utvikle resistens hos bakterier.

deodorantHvis du velger en Svane-merket deodorant får du et produkt som hører til blant de minst miljøbelastende og det er også i vid utstrekning tatt hensyn til helse. Vær imidlertid oppmerksom på at det godt kan være parfyme i. Til gjengjeld må det ikke være triclosan i Svane-merkede produkter.

Velg om mulig krem, stiv, rollon eller pumpe mer enn spray, siden det lettere pustes inn.

Tenk over hvilken deodorant, du bruker– hvis noen– like etter barbering/hårfjerning, hvor huden er ekstra sart og dermed mer mottakelig for allergi og mer trenge gjennomelig for kjemiske stoffer.

For øvrig gjelder som ved all annet kosmetikk at hvis du er allergisk, bør du alltid lese innholdsdeklarasjonen, før du kjøper et produkt, slik at du kan unngå det eller de stoffene du ikke tåler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *