Terje E.

Nyttige tips om pleiemidler til barn

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Jo mindre mengder kosmetikk du bruker til barnet ditt jo bedre. Små barn og babyer har ikke det samme behovet for såpe og sjampo som voksne. Mange produkter, selv de som er målrettet barn og babyer, inneholder parfyme og andre allergifremkallende stoffer, som man helst burde skåne små barn og babyer for.

Det er en god idé å være oppmerksom på innholdsdeklarasjonen når du velger pleieprodukter til barnet ditt. Selv om produktene er markedsført som spesielt egnede til babyer og barn kan de f.eks. inneholde parfyme og allergifremkallende konserveringsmidler. Også bleier og våtservietter som kan inneholde parfyme og konserveringsmidler. En lett måte å unngå disse produktene på, uten å være nødt til å lære de kjemiske navnene, er å gå etter Svane-merkede produkter til barn. De må nemlig verken inneholde parfyme, allergifremkallende konserveringsmidler eller stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende.

Les også: Allergi kan oppdages hos spedbarn

Hvis du helt kan unnvære å bruke våtservietter skåner du barnet ditt for å bli utsatt for parfyme og konserveringsmidler som det kan være i noen våtservietter. Bruk evt. vann og engangsvaskekluter.

Hvis du velger Svane-merkede bleier, er du sikker på at bleiene ikke inneholder lotion eller parfyme samt at innholdet av allergifremkallende stoffer er begrenset mest mulig.

Begrens om mulig bruken av såpe, sjampo og lotioner til barnet ditt. Til daglig er det nok å vaske babyen din i vann uten å bruke olje eller lotion etterpå. Hvis du synes babyen din har tørr hud, spør lege.

Les også: Nettbutikker med stelleprodukter

Hvis du velger Svane-merket såpe, sjampo og krem til barnet ditt får du produkter uten parfyme og uten stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende eller ha andre helsevirkninger som kan være skadelige på lang sikt.

For øvrig gjelder at hvis barnet ditt er allergisk bør du alltid lese innholdsdeklarasjonen før du kjøper et produkt slik at du kan unngå det eller de stoffene barnet ikke tåler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *