Snakker 1881.no sant om sin utestengelse fra Google?

Category: Generelt, Google 166 7

De siste dagene har det vært mye snakk om det faktumet at 1881.no har blitt kastet ut fra Google sin søkeindeks. Her ønsker jeg å komme med mine tanker om saken.

Det har lenge vært et faktum at Google ikke er spesielt fornøyd med kataloger og nettsider som indekserer sine egne søkeresultater. Dette er jo forståelig, siden Google vil være den eneste veien til dine resultater og da ønsker dem ikke at du skal bruke Google for å søke deg fram til en annen søkemotors resultater. Semblogg.no gjorde da en observasjon om at 1881.no sine nettsider ikke lengre var synlig i Google sin søkeindeks. Digi.no var da raske med å følge opp nyheten med sin egen nyhet om saken. Etter dette ble kom ut har det blitt stilt spørsmål om hvorvidt 1881.no har blitt straffet av Google eller om dette er noe dem har valgt selv. På forumet har det allerede blitt diskutert flittig hva som kan være årsaken. 1881.no var da raske med å svare media at dette var noe dem hadde valgt selv. Men kan dette stemme?

Jeg tviler. Årsaken for at dem ønsket seg utstengt var fordi dem hadde ved en feil lagt ut skjulte telefonnummer som dem ikke ønsket å få indeksert – iallefall ifølge den siste forklaringen fra 1881.no. Det er flere årsaken til at jeg setter tvil på denne forklaringen. Om vi tar en titt på robots.txt som jeg allerede har påpekt i forumet, ser vi at den ikke er innstilt på å holde søkemotorene ute. Om dem hadde et ønske å holde seg utenfor, så burde den være bygget på en helt annen måte.

En annen ting som setter meg i tvil er en telefonsamtale fra en av 1881.no sine telefonselgere et av Webforumets medlemmer fikk i dag. I denne telefonsamtalen blir det sagt at 300 000 av de 400 000 brukerene som hver månede besøker 1881.no ikke kommer fra Google, men mesteparten fra MSN Søk og Startsiden. Dette er jeg overbevist om at må være en løgn, for det er ikke akkurat noe hemmelighet at Google overgår MSN Søk flere ganger når det gjelder å levere trafikk. Startsiden.no henter søkeresultater fra Google sine norske søkeindeks, så da kan man jo på en måte si det er i fra Google. Men sett at det skulle være et snev av sannhet i dette utsagnet – burde ikke da heller 1881.no jobbe med å få seg ut av MSN Søk sin søkeindeks, siden dem påstår dem bidrar med flere besøkende enn Google gjør?

Hva tror dere?

7 thoughts on “Snakker 1881.no sant om sin utestengelse fra Google?

 1. Bjørn Are Solstad

  Jeg tror det kan være både det ene og det andre. Og nettopp derfor skrev jeg bare kort om det da jeg selv oppdaga dette (helt uavhengig av semblogg forøvrig).

  Jeg tenker for min del at det er lite sensasjon å hente her inntil det evetuelt kommer mer håndfaste beviser på bordet.

 2. Kenneth Dreyer

  Ryktene sier jo at det er noen fra selveste SEO Spam Cops som har stått for SEO arbeidet på 1881.no, så om det stemmer og dem virkelig har blitt bannet vil iallefall jeg kalle det en sensasjon innenfor internettmarkedsføringens bransjen.

 3. semb

  Ironisk det ja. Roar fra Tarantell har i så fall mistet mye SEO cred dersom han hadde noe fra før av.

 4. Kenneth Dreyer

  Så det er Roar du har hørt stå bak 1881.no SEO jobben? Jeg har hørt et annet navn, men det var alt basert på rykter.

 5. semb

  Jeg vet i hvert fall at Tarantell står bak mye av oppbyggingen av 1881.no, men vet ikke om Roar er konkret involvert i prosjektet.

Legg til kommentar