Terje E.

4 morsomme måter å lære seg mer om finans og økonomi

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er mange ulike måter å lære seg om finans og økonomi uten å ta et tre år langt studie på universitetet i dag. Det har seg nemlig slik at det, i takt med at det finnes flere teknologiske plattformer, også finnes flere plattformer for læring. Vi skal fortelle deg om noen av verktøyene og plattformene du kan ta i bruk i denne artikkelen.

Contango – Om du vil lære deg aksjemarkedet.

Det sies at spesielt den yngre garde i Norge ikke vet særlig mye om personlig økonomi. Derfor er det flere utviklere som har utviklet spil, som også skal kunne appellere til den yngre generasjonen, som tar for seg finansverdenen spesielt og økonomi generelt.

Contango er en spill-applikasjon basert på aksjemarkedet. Spillet lar deg altså lære deg hvordan du investerer og manøvrerer deg i aksjemarkedet, helt uten å måtte risikere dine egne penger. Det er bare et spill, men evnene og innsiktet du erverver deg er allikevel ekte og kan bli nyttig i fremtiden. Om du er kjent med Fantasy-sport, så kan du se på dette som Fantasy-investering hvor eksempelvis fotballspillere er erstattet av aksjer. Dette gjør hele spillet mer konkurransepreget og morsommere, du kan nemlig konkurrere med vennene dine om hvem som innehar den mest lukrative aksjeporteføljen.

Metatrader 4 – Lær deg markedene

Dette er en «trading»-plattform utviklet av MetaQuotes, designet for online trading. MT4, som det populært blir kalt, heter egentlig Metatrader 4 og kan bli lastet ned direkte fra både MetaQuotes sin nettside, og andre nettsider som spesialiserer seg på finansprodukter. Metatrader 4 gir deg verktøy og ressurser som lar deg analysere priser, gjøre investeringer og kan til og med automatisere investeringsprosessen for deg. Det er enkelt å sette opp en konto og starte å gjøre handler. Allikevel tar det litt tid før du lærer deg alle detaljene og de lure måtene å bruke verktøyet på. Heldigvis følger det med en hendig MT4 brukermanual som hjelper deg på veien, og det er mulig å snakke med andre brukere gjennom MQL4-«Community».

SaveUp — For sparing og nedbetaling av gjeld

Dette er en gratis nettside og mobil-applikasjon (kun for iOS), spesifikt designet for å hjelpe deg å spare opp penger og betale ned gjeld. Du kan synkronisere studielånet ditt, kredittkortene dine og sparekontoene dine med nettsiden eller applikasjonen, og vil bli gitt poeng hver gang du flytter penger i retning av å spare eller å betale ned gjeld. Disse poengene kan senere brukes til å gamble og vinne ekte premier. Å gjøre sparing og nedbetaling av gjeld til et spill, med poeng og gevinster, er en genial måte å få noe kjedelig til å bli morsomt! Plutselig konkurrerer du med vennene dine om hvem som greier å spare mest.

Wharton/Coursera: En introduksjon til regnskap

Dette online kurset i regi av Coursera er en glimrende måte for noen uten økonomisk bakgrunn å lære seg å føre og forstå regnskapsføring. Å lære seg å lese regnskap, balanseskjema, skatt og utgifter er uvurderlig for de aller fleste mennesker. Det er også spesielt gledelig at kurset er designet for også de som ikke har noen bakgrunn i økonomiske studier, det eneste du må vite er hvordan pluss og minus fungerer.  Det er også verdt å nevne at kurset er utviklet av Wharton, en av de mest prestisjefylte skolene i USA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *