Terje E.

9 viktige regler for bruk av kontaktlinser

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Korrekt bruk av kontaktlinser sikrer at synet ditt korrigeres på en sunn og komfortabel måte. Ved å følge disse ni reglene, kan du holde øynene dine sunne.

Regel 1. Kjøp de kontaktlinsene som passer til øynene dine og ditt behovet for synskorreksjon. Kontaktlinser skal alltid prøves hos en optiker.

Regel 2 . Vask alltid hendene dine og tørk dem i et rent og støvfritt håndkle før du rører kontaktlinsene.

Les også: Forebyggelse av tørre øyne

Regel 3 . Pass på at linseetuiet skiftes ut regelmessig. Følg de anvisningene som følger med pakningen og som viser hvordan du skal rengjøre linseetuiet ditt.

Regel 4 . Kontaktlinsene skal renses på den riktige måten. Rensing og desinfeksjon er viktig for å drepe mikroorganismer som kan forårsake øyeinfeksjoner. Fyll linseetuiet med ny linsevæske hver gang før du rengjør og skyller linsene dine.

Regel 5 . La aldri kontaktlinsene dine tørke ut. Skulle det skje så dekk dem med linsevæske og vent til de har oppnådd deres normale form og mykhet. Vær alltid oppmerksom på at hele linsen skal være dekket av linsevæske.

Regel 6 . Bruk ikke linser lenger tid enn anbefalt. For å beskytte øynene dine mot alvorlige komplikasjoner er det viktig at du følger det utskiftningsintervallet som optikeren din har anbefalt.

Les også: Problemer med kontaktlinser

Regel 7 . Røyk øker risikoen for tørre øyne og alvorlige øyeproblemer ved bruk av kontaktlinser.

Regel 8 . Hvis du har problemer med kontaktlinsene dine, så ta dem ut. Ubehag kan være et tidlig tegn på en mer alvorlig komplikasjon. Kontakt optikeren din hvis problemet vedvarer.

Regel 9 . Sov aldri med linsene på, med unntak av døgnlinser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *