Terje E.

Effektiv forebyggelse av tørre øyne

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er kjent at en betydelig prosentdel av kontaktlinsebrukere lider av komplikasjoner i forbindelse med tørre øyne. Det kan komme som litt av en overraskelse for de som bruker kontaktlinser at dette er en av ​​de viktigste årssaker til tørre øyne.

Kontaktlinsene dekker irisen, derfor forhindrer de innimellom den rette mengden tårer i å nå fram dit de skal, og forårsaker så tørre øyne. Det karakteriseres med rødme og i noen tilfeller forårsaker det tåkete og sløret syn.

Les også: Problemer med kontaktlinser | 9 regler for bruk av kontaktlinser

Hva forårsaker tørre øyne?

Noen typer endagslinser er spesielt tilbøyelige til å forårsake tørre øyne når man har hatt dem på for lenge. De fleste moderne kontaktlinser er laget av en stor prosentandel vann. Når linsene har vært i bruk i en lengre periode begynner de å miste noe av vannet i plastlinsen. Når dette skjer vil linsen automatisk forsøke å absorbere vann fra tårer som produseres naturlig i øyet. Visse aktiviteter kan forverre denne virkningen, herunder eksponering for varme, sigarettrøyk, og vind.

Les også: Å sove med kontaktlinser

Forebyggelse av tørre øyne

For å forhindre tørre øyne er det flere ting du kan gjøre for å sikre at kontaktlinsene dine er så behagelige som mulig:

  •     Vurdèr kontaktlinser som er spesielt tdesignet for tørre øyne. CooperVision og amerikanske Hydron er to populære produsenter som har utviklet kontaktlinser som løser problemene med tørre øyne.
  •     Du skal ikke bruke kontaktlinser i lengre tid enn anbefalt.
  •     Rengjør kontaktlinsene dine jevnlig.
  •     Unngå å utsette øynene dine for irritasjon som kan forårsake tørre øyne.
  •     Vurder å skaffe deg linsefuktende dråper til kontaktlinsene dine. Disse preparatene er spesielt utviklet til kontaktlinser, dråpene kan brukes som en midlertidig løsning som du kan bruke hver gang du føler at øynene dine har bruk for lite ekstra fuktighet. Hvis du har følsomme øyne bruk øyendråper uten konserveringsmiddel.
  •     Legg linsene dine regelmessig i bløt i linsevæske. Hvis du utvikler symptomer for tørre øyne etter at du har brukt kontaktlinsene dine i noen få timer kan du legge linsene i bløt i alt-i-ett linsevæske i 5-10 minutter. Det vil gjenoppfriske linsene dine og gjøre dem mer behagelige å ha på resten av ​​dagen

Selv om at det er vanlig å ha tørre øyne ved bruk av kontaktlinser kan du lett treffe de foranstaltningene som skal til for at de ska lvære behagelige å ha på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *