Terje E.

Affiliate markedsføring

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Har du ofte hørt om affiliate markedsføring, men lurer på hva det er? Kort fortalt er affiliate markedsføring en gren innenfor markedsføring, som handler om at en person eller selskap hjelper en annonsør med å reklamere for dennes produkter eller tjenester.

Den som hjelper annonsøren med å markedsføre produkter eller tjenester, kalles for affiliate. En affiliate kan være nesten hvem som helst, men det er fordelaktig at den som skal være affiliate har nok følgere, popularitet og påvirkningskraft, slik at andre mennesker kjøper de produktene og tjenestene som blir markedsført.

Denne formen for markedsføring blir mer og mer populær, og den brukes også mye av casino på nett. Årsaken til den økende populariteten er at dette er en veldig billig og enkel form for markedsføring, som har mulighet til å nå ut til mange.

Hvordan oppsto affiliate markedsføring?

Affiliate markedsføring vokste sammen med fremgangen av internettet på 1990-tallet. Internett gjorde at man kunne nå mye bredere og flere mennesker samtidig. Mange bedrifter kunne begynne å leve av å tilby salgstjenester, og netthandelen av varer og tjenester fikk skikkelig fart på seg.

Økt konkurranse krevde nye måter å reklamere på

Den økte netthandelen skapte også mer konkurranse. Dette krevde at bedrifter som ville overleve, måtte markedsføre sine tjenester på en mye mer effektiv måte. Noen oppfinnsomme markedsføringssjefer kom på ideen med å bruke affiliate, også kalt gjenselgere. Amazon.com var blant de aller første som tilbød personer en provisjon for at de ledet kunder til dem, som så kjøpte produktene de fikk anbefalt.

På slutten av 1990-tallet hadde affiliate markedsføring begynt å bli mer vanlig. Dette førte til at enkelte selskap spesialiserte seg på denne type markedsføring, og de aller første affiliate-nettverkene var født.

Hvordan brukes affiliate i dag?

Som vi har sett er affiliate en person eller selskap, som markedsfører produktene eller tjenestene til en bestemt annonsør. Det finnes mange måter å gjøre dette på. En affiliate kan skrive anmeldelser og omtaler, eller dele videoer hvor han eller henne selv prøver og prater om ulike produkter. Hovedmålet er å rette oppmerksomheten mot spesielle lenker, som tar en potensiell kjøper direkte til et produkt eller en tjeneste. En person som er affiliate markedsfører annonsørens produkter gjennom sosiale medier, blogg, hjemmesider og andre nettsider. Hovedpoenget er å anbefale andre, enten det er venner og familie eller ukjente, å kjøpe produktet.

Noen affiliater driver mer generelt, mens andre har spesialisert seg og er en del av et større affiliate-nettverk. Et affiliate-nettverk er rett og slett en plattform hvor annonsører og potensielle affiliater kan møtes og holde kontakten.

Hvordan tjener en affiliate penger?

Det skal lønne seg å være en affiliate. En affiliate får provisjon av salget som markedsføringen eller anbefalingen har ledet til. Hvor mye en affiliate tjener kommer an på hva som er avtalt med annonsøren, og hvor mye trafikk og salg markedsføringen genererer. Regelen er egentlig ganske enkel. Jo mer du får andre mennesker til å klikke seg inn og kjøpe det du markedsfører, jo mer penger tjener du.

En affiliate tjener vanligvis penger på disse måtene:

  • Salg: Affiliaten får en viss prosent av ordreverdien av et salg, som har blitt formidlet gjennom markedsføringen. Gjelder det salg av, for eksempel, abonnementer vil den som er affiliate få en fast sum i måneden.
  • Lead: Her får ofte en affiliate en fast sum i måneden. Lead betyr rett og slett at markedsføringen bidrar til at mulige kunder, for eksempel, melder seg på annonsørens nyhetsbrev.
  • Klikk: Dette er en veldig enkel måte for en affiliate å tjene penger på. Det er fordi man får penger for hver potensiell kunde en sender videre til annonsørens hovedside gjennom klikk. Dette var riktignok mye mer vanlig før.
  • Visning: Her tjener en affiliate penger per visning av en annonse for annonsøren. Det vanligste er affiliaten får betaling per tusen visninger.

Hvem kan være affiliate?

Er du interessert i drive med affiliate markedsføring? I bunn og grunn kan hvem som helst være en affiliate, men skal det generere penger er det en stor fordel om du har erfaring og kunnskap med markedsføring. Målet ditt som affiliate er å hjelpe en bestemt annonsør med å øke salget, og det krever at du skriver og viser frem produktene eller tjenestene på en slik måte at andre mennesker har lyst til å kjøpe dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *