Terje E.

Gode alternativer til bankkort

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Det finnes mange alternativer til de velkjente bankkortløsningene og her kan du se en liste over noen av de mest kjente alternativene til tradisjonelle betalingkort.

PayPal

Er en online betalingsmulighet, som er veldig smart. Det er en service som gjør det mulig å flytte penger fra PayPal-kontoen sin og over på en bankkonto, eller bare til en annen persons PayPal-konto. Pengene kan både flyttes over på din egen konto eller de kan flyttes over på en annen bankkonto.

Når man bruker PayPal skal man være oppmerksom på at man blir pålagt et mindre gebyr når man overføre penger. Dette vil si at hvis man f.eks. skal overføre 100 kr. fra sin PayPal til en bankkonto vil det beløpet som reelt sett går inn på bankkontoen være en anelse mindre enn 100 kr. Det skyldes det gebyret PayPal tar. Imidlertid er det en fordele med PayPal at det bare koster deg penger den ene veien. Du betaler altså penger kun når det skal overføres penger til bankkontoen din. Hvis du overfører noen penger til en annen som har PayPal, så betaler du ikke gebyr.

PayPal har en veldig høy sikkerhet og det betyr mye at du sikkert kan overføre penger gjennom PayPals betalingssystem.

WesternUnion

WesternUnion er et konsept som er skapt med presis samme formål som PayPal. Idéen er mer eller mindre den samme og det er faktisk 100 % gratis å melde seg inn i Western Union. WesternUnion er et kjent og utbredt konsept rundt omkring i hele verden og man kan benytte seg av firmaet i over 200 land.

WesternUnion tilbyr dessuten et såkalt goldcard som gir deg en lang rekke fordeler når du skal overføre penger frem og tilbake. En av de fordelene du blant annet får er at du får en SMS når det har skjedd en overførsel. Dette er supersmart og praktisk.

MobilePay

MobilePay er et nyere konsept som gjør overføringen av penger veldig enkelt. Det er nå langt lettere å overføre penger enn det tidligere har vært da du kan gjøre det direkte fra smarttelefonen din.

Med MobilePay kan man sende opp til 1500 kr. pr. dag, og opp til 50.000 kr. pr. år. Dette begrenser jo bruken, men for mindre overføringer av pengebelø, er det et smart konsept.

MobilePay er i bunn og grunn bare en app som gir deg mulighet for å overføre penger via smarttelefonen eller nettbrettet ditt. Et godt alternativ til f.eks. nettbank, som helt sikkert vil bli mer og mer utbredt med tiden.

Square & iZettle

Square minner faktisk på mange måter om MobilePay og tanken er den samme. Det finnes et par forskjellige av disse konseptene i USA og de største er Square og iZettle. Konseptet er enkelt. Hvis du f.eks. skal ha betalt en regning på 100 kr. så kan du gjøre det enten via iPaden din eller iPhonen din. Dette er smart og praktisk og er jo i bunn og grunn samme konsept som MobilePay. Square og iZettle er begge konsepter som foreløpig er mest utbredt i USA og ikke så mye i Norge hvor det hovedsakelig er MobilePay som blir brukt. Både Sqaure og iZettle tar 2,75 % i gebyrer når det betales en regning.

En fordel ved å bruke disse konseptene er at du får en påminnelse på iPaden din eller iPhonen din hver eneste gang det er kommet inn en betaling til deg, noe som er veldig praktisk,  du kan alltid følge med i privatøkonomien din.

Les også: Kredittkort i hverdagen

Bitcoins

Bitcoins er for alvor noe som har revolusjonert markedene verden over. Det er et veldig annerledes og spesielt konsept og det er en form for digital valuta. Det som skiller Bitcoin fra andre typer valuta er at den er desentralisert. Det vil si at den altså ikke på noen måte er tilknyttet noen sentral pengeutsteder.

En annen ting som er spesielt ved Bitcoins er at det som bestemmer hvor mange Bitcoins det finnes er hvor mange skiftende eierskap det har vært for hver enkelt Bitcoin. Bitcoins er basert på det som heter en deflasjonsøkonomi. Det vil si at en Bitcoin stiger i verdi jo større etterspørselen etter valutaen er.

Og etterspørselen på Bitcoins har bare blitt høyere og høyere siden de kom til verden i år 2009 når hele konseptet ble skapt av Satoshi Nakamoto.

Man kan allerede nå finne en rekke forskjellige butikker som selger varer for denne valutaen rundt i hele verden. Imidlertid er Bitcoins ikke så utbredt i Norge som det er i andre land. Imidlertid er det på vei til Norge hvor man også på sikt vil kunne bruke det.

Forkortelsen av Bitcoins er BTC.

Flere nye betalingsløsninger kommer etter hvert

Ovenstående liste over forskjellige typer av betalingsløsninger er bare et lite utvalg av de mange forskjellige typene av betalingsløsninger som finnes i dag. Det finnes mange forskjellige typer bankkor, og det kommer konstant flere og flere. Flere av ovenstående betalingsmuligheter har blitt store på tross av at de er forholdsvis nye og det vil helt sikkert komme flere i de kommende årene.

Les også: Disse kravene må du oppfylle for å få innvilget kredittkort

Det er en klar utvikling blant de nyere alternativene til bankkort. Utviklingen er at en lang rekke av de nye alternativene som kommer er svært fleksible og de nye tjenestene skiller seg ut fra de tradisjonelle bankkortene man finner på markedet, som f.eks. Visa og Mastercard.

Denne tendensen til at folk ønsker fleksibilitet er ikke ny. Det startet for flere år siden og det er ikke bare i Norge man kan se utviklingen der flere og flere mennesker er interesserte i å få en fleksibel løsning med en rekke fordeler.

Det er smart og praktisk at man den dag i dag ikke lenger trenger å gå i banken eller må logge seg på nettbanken med BankID for å overføre penger. Det er smart og det er en trend som brer seg mer og mer. Det har imidlertid både sine fordeler og ulemper, men overordnet sett er det praktisk og folk liker det.Hele denne utviklingen vil antagelig fortsette de kommende årene og hva som måtte komme av nye spennende betalingsløsninger kan bare tiden vise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *