Terje E.

Disse kravene må du oppfylle for å få innvilget kredittkort

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er en rekke krav man må oppfylle når man søker om å få kredittkort, selv om disse kan variere fra kredittkortselskap til kredittkortselskap. Dessuten er det noen absolutte krav som samtlige selskap opererer med, samt noen som staten pålegger dem å ha.

Det første og mest absolutte er alderen. Det er ingen måte å få innvilget kredittkort på før man fyller 18 år, uansett hvor god inntekt eller formue du har. Det er nemlig slik at man ikke har lov til å ha gjeld før man er myndig, og dermed er det ikke lov å ha kredittkort heller.

Les også: Kredittkort for 18-åringer

Det er også en god del kredittkortselskap og banker som har ennå høyere aldersgrenser for å få innvilget kredittkort. Gjerne er det snakk om 22 år eller rundt det, da yngre personer ofte utgir større risiko for bankene i form av å være dårlige til å betale tilbake. Så selv om man er 18 år er det ingen selvfølge at man får innvilget kredittkortsøknaden.
Et annet krav de aller fleste kredittkortselskapene har er minimumsinntekt. Dette er selvfølgelig for å sikre dem at man tjener nok penger til å betale tilbake pengene når fakturaen kommer. Ofte er det også slik at kredittgrensen din stiger i takt med inntektene, og dersom du bare jobber f. eks 50 % vil du trolig ikke få høyere kredittgrense enn 10 000 til 20 000. Dersom du derimot har årslønn i millionklassen får du trolig et kort som gir deg mye høyere kredittgrense.

Den absolutte minsteinntekten er ofte mellom 100 000 og 150 000kr. Også her er det kredittkortselskapene selv om avgjør grensen, så den varierer fra selskap til selskap. Det er også verdt å nevne at det er mulig å finne kredittkortselskap som er villige til å gi kredittkort til folk uten inntekt, som for eksempel studenter, men disse tilhører en minoritet.

Les også: Alternativer til bankkort

kredittkort-2-liteEt tredje krav selskapene stiller til søkerne er faktisk veldig viktig, og er at man ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Dersom du har dette er sjansen for å få innvilget et kort tilnærmet lik null. Derfor er det ekstremt viktig ikke å ha noen slike saker. Før i tiden måtte man vente et år etter at man hadde gjort opp for seg før betalingsanmerkningene ble slettet, men nå er det forandret slik at de blir slettet omgående. Det betyr at dersom du har en betalingsanmerkning så er det bare å betale hele beløpet du skylder, så vil betalingsanmerkningen din slettes med en gang.

Les også: Kredittkort i hverdagen

Det fjerde kravet de fleste kredittkortselskaper og banker har satt er at søkeren har en fast inntekt. Mange synes kanskje det høres nok ut med kravet om minsteinntekt, men ettersom minsteinntekten regnes ut ifra et helt år vil banken ha noe mer konkret. Dersom man har et eget foretak hvor man tjener 150 000kr i sommermånedene så vil man fylle kravet om minimumsinntekt, men likevel vil ikke kredittkortselskapene godta dette, da dette er en ujevn og ustabil inntekt. Da er det mye bedre om man har en fast jobb med faste arbeidstimer slik at man enkelt kan vite nøyaktig hvor mye man får utbetalt hver måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *