Terje E.

Bambusgulv er slitesterkt og kan slipes

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Et bambusgulv er meget slitesterkt og bambus en forholdsvis ny tresort på det norske markedet. Men skulle det likevel bli slitt kan det slipes slik som andre tregulv.

Les også: Bambus som materiale skyter fart

Bambusgulv er  sterke

Bambus gulvplanke

Bambus gulvplanke

Men man skal sikre seg at en sliping foregår med de beste maskinene til sliping av tregulv og de beste materialene til gulvbehandling.

Tregulv – herunder bambusgulv – er meget populært som gulv, og det fine ved den typen gulv er at de alltid kan renoveres med en sliping. Og så gir tregulv og bambusgulv et godt og naturlig inneklima i boligen.

Les også: Bambus eller bomull – hva er best?

Sliping av tregulv og bambusgulv

Mange tenker på bambus som et hult plantemateriale, men den typen bambus som brukes til bambusgulv ligner faktisk et tre i oppbygning og har ingen likhet med de bambusene man ser en Panda spise eller de pinnene man ser etter veien på vinteren. Bambusgulv er derfor akkurat som alle andre tregulv hva angår behandling, sliping og vedlikehold.

Sliping av både tregulv og bambusgulv foregår med store maskiner, og med en dyktig fagmann bak maskinen slipes gulvet over flere ganger med sandpapir av forskjellig finhet.

Behandlet bambusgulv

Behandlet bambusgulv

Hvor mange ganger en sliping skal foretas avhenger dels av hvor slitt gulvet er og dels hvor mange lag gammel lakk som skal fjernes før man kommer ned til det råe treet eller bambusen.

Les mer: Om bambus | Hva er Bambus?

Både tregulv og bambusgulv må etterbehandles

Et bambusgulv kan akkurat som alle andre tregulv etterbehandles med olje, lakk eller lut.

Tregulv skaper hygge og varme i boligen og mange liker å la tregulvet framstå lyst. Lyse tregulv sies å øke størrelsen av boligen visuelt. Og med lyse tregulv eller bambusgulv har man den perfekte rammen for møbler i sterkere farger.

Med oljebehandling blir et bambusgulv litt mørkere med årene, men framstår til gjengjeld med et eksotisk utseende.

Oljebehandling av tregulv og bambusgulv anbefales også til områder i boligen med mye ferdsel fordi i motsetning til lakk som legger seg ovenpå gulvet, trenger ned oljen i fibrene på tregulv og bambusgulv – og det er med på å bevare gulvenes skjønnhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *