Terje E.

Bygge nettsiden selv, eller outsource arbeidet?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er mange som har gode ideer til nettsider, og har masse spennende innhold de ønsker å dele. Men kan de ingenting om webutvikling selv, så er det veldig kostbart å bruker webutviklere for å gjøre hele jobben. Med mindre du har planer om å sette i stand er svært nettcasino som https://cadabrus.com/no/ eller blir den neste Amazon, så er det muligheter for å få på plass mye selv.

Vi skal gå gjennom flere deler av prosessen du kan outsource for en billig penge, og i tillegg stå for alt av innhold selv for å spare penger. 

Har du tid til å gjøre alt selv?

Det er mange elementer som skal på plass når du lager en nettside. Først må du lære deg publiseringsverktøy som WordPress, få på plass layout og design, skrive alt innhold, og lære deg å markedsføre nettsiden. 

Har du full jobb og familie i tillegg, så er det vanskelig å bli ekspert på alle disse feltene på kort tid. Derfor kan du outsource deler av arbeidet til frilansere på nett. 

De fleste greier å lære seg publiseringsverktøy som WordPress eller Wix lett på egenhånd. Men skal du lage en nettside som skiller seg ut, og gir et godt inntrykk på besøkende, så kan det være lurt å legge litt ekstra arbeid i denne biten. Er du ikke spesielt flink med design og layout selv, så finnes det mange frilansere som kan hjelpe deg med dette på nettsider som Upwork eller Fiverr.

Ha SEO i tankene når du skriver

Mange nettsider leier inn skribenter for å lage innhold til nettsidene deres. Men dette kan fort bli kostbart i etableringsfasen, og det er vel ingen andre som er flinkere til å skrive for nettsiden enn nettopp deg. Derfor bør du få på plass litt kunnskaper om SEO (søkemotoroptimalisering), for å få mer trafikk til dine nettsider fra søkemotorer.

På nettsidene våres så finner du flere artikler om SEO, og hvordan du kan finne populære søkeord for ditt innhold som kan drive mer trafikk til nettsidene. 

Når nettsidene begynner å få inn inntekter, så kan du også vurdere å outsource arbeid til skribenter for å skrive innlegg, eller noen som kan laste opp produktbeskrivelser i nettbutikken. 

Få hjelp til markedsføring

Å bli ekspert på enten Facebook ads eller Google ads er ganske komplisert. Faktisk har begge selskapene egne sertifiseringsprogram du kan gå gjennom for å lære deg alle elementene som er viktig å kunne, før du legger ut annonser. 

Har du lite tid til å sette deg inn i slike ting, så finnes det flere byråer på nett som kan hjelpe deg med å opprette reklamekampanjer på sosiale medier og søkemotorer, slik at du får maks utbytte av markedsføringen. 

Men har du et slankt budsjett i begynnelsen til markedsføring, så er det jungelordet som gjelder. Lag gjerne egne Facebook sider hvor du kan invitere venner og bekjente, for å skape diskusjoner og interesse for ditt innhold. Men ikke prøv å selge inn venner og familie på dine varer eller tjenester, men heller prøv å få de til å engasjere seg rundt artikler som er relatert til dine nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *