Terje E.

Derfor bør du ha kredittkort når du reiser utenlands

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

De aller fleste vet at man stort sett får gratis reiseforsikring dersom man betaler en ferietur med kredittkortet, men det bør ikke stoppe der. Man bør nemlig ta med seg minst ett kredittkort i tillegg til bankkortet, spesielt om du skal være borte lenge.

Det er nemlig slik at lommetyveri er veldig vanlig på både turiststeder så vel som i landsbyene i landene sør i Europa, og derfor er det alltid lurt å ha med et kredittkort. Dette kredittkortet skal du da legge igjen på rommet, og dersom noen stjeler lommeboken din med bankkortet i har du muligheten til å bruke kredittkortet resten av ferien. Om du ikke hadde hatt det i reserve ville du nemlig fått et stort problem resten av ferien, da du rett og slett ikke hadde hatt noen måter å få tak i penger på. Hadde du vært heldig kunne det hende du hadde fått ordnet det i banken eller ved hjelp av reiseselskapet, men det er allikevel mye tryggere og enklere bare å bruke kredittkortet resten av ferien. Når du kommer hjem igjen er det bare å bestille deg et nytt bankkort og bruke dette til å betale ned kredittkortgjelden du opparbeidet deg i ferien. Dersom du gjør det innen betalingsfristen til kredittkortfakturaen er det trolig helt gratis, avhengig av vilkårene på kredittkortet ditt.

Les også: Alternativer til bankkort

En annen fordel med å ha med kredittkortet på ferien er at du kan bruke det til å betale depositum på både hotell og leiebil. Det er faktisk veldig vanlig å glemme å ta med dette i feriebudsjettet, og dersom du leverer tilbake leiebilen i samme stand som du fikk den får du jo tilbake alle pengene med en gang. Det er derimot ikke like gøy å måtte unngå å bruke penger i tre dager mens du har leiebil, bare fordi at man helt glemte å sette over ekstra penger til å dekke depositumet.

reise-kredittkort-ferieOm du skulle bli svindlet i utlandet er det også en fordel om du har betalt med kredittkort. Gjør derfor alle kjøpene med kredittkortet ditt, også småbeløp. Dersom det skulle vise seg at noen sleipinger har prøvd å trekke mange tusen kroner fra kortet kan du enkelt nok bare nekte å betale regningen. Det er mye lettere enn å sitte med en tømt konto i flere uker mens banken prøver å få tilbakebetalt pengene dine.
Det er også svindlere som trekker småbeløp fra kortet ditt over en lengre tid. Tanken er at folk ikke skal merke at disse småpengene blir vekk, og dermed aldri kreve dem tilbake, men med kredittkort vil du alltid se alle transaksjonene når du mottar fakturaen. Om det skulle vise seg at du har blitt usatt for noe slikt kan du enkelt nekte å betale fakturaen frem til det er ordnet opp i.

Les også: Disse kravene må du oppfylle for å få innvilget kredittkort

Før man drar på ferie bør man alltid lagre telefonnummeret til sperretjenestene til både kredittkortet og det vanlige bankkortet slik at man får sperret dem fort om de skulle bli stjålet. For selv om man er bedre sikret med et kredittkort er du likevel ansvarlig for penger som skulle bli vekk etter at du har oppdaget at kortet er borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.