Terje E.

Dronen Parrot Bebop er bygget rundt kameraet – ikke omvendt

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Øyet på himmelen skyter full HD-video. Det er noe i luften. Og det ser alt.

Den økte interessen for flygende droner hos vanlige forbrukere skyldes først og fremst muligheten for å utstyre dem med et videokamera og få fantastiske videoer og stillbilder fra luften.

For å gjøre det enda enklere kommer Parrots nye drone, Bebop, med et videokamera ferdig montert fra fabrikken. Faktisk er dronen i virkeligheten en forlengelse av videokameraet, i stedet for at kameraet er tilleggsutstyr til dronen.

Les også: Droner i gave | Droner og Go Pro kamera

Kjent for droner
Parrot-BebopParrot er kjent for sine forholdsvis billige og manøvrerbare droner, som for eksempel AR Drone 2.0 , som styres med app på mobil eller nettbrett, og har en «få meg hjem» funksjon, som styrer dronen tilbake til eieren (hvis man husker på å angi «hjem-posisjon», hvis ikke prøver den å dra tilbake til fabikken). Også AR Drone 2.0 har videokamera, men bare et 720p-kamera.

Bebop-dronen har et langt mer kostbart kamera, som tar opp 1080p HD-video og 14 megapiksel stillbilder i den interne hukommelsen på 8 GB. Objektivet er av fiskeøyetypen, og langt mer lysfølsomt enn typiske dronekamera.

Tross kameraet veier dronen under ett halvt kg med batteri. Prisen for den lave vekten er at flytiden er begrenset til 12 minutter. Så hold deg i nærheten.

Styresmed mobilen
Parrot Bebop styres med en app fra smarttelefon eller nettbrett. For å gjøre underholdningsfaktoren komplett er kameraet dessuten kompatibelt med Virtual Reality hodesettet Oculus Rift. Kameradronen vil i så fall svinge i takt med hodet din og følge synsfeltet din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *