Terje E.

Erling Braut Haaland – noe for seg selv

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Statistikken taler for seg selv når det gjelder den norske fotballspilleren Erling Haaland. Men hva er oddsen på at Erling Braut Haaland blir toppscorer i Premier League?

Fotballrekorden som alle ønsker å slå er tittelen som tidenes toppscorer i Premier League. Her er det imidlertid langt frem for nordmannen, da Alan Shearer topper listen med sine 260 mål. En rekord Harry Kane har vært den mest realistiske til å slå. Til nå, mener tidligere stjernespiss Gary Lineker. Slik han spiller vil Erling Haaland slå Alan Shearers rekord før Harry Kane klarer det, skriver Gary Lineker. Man risikerer altså å vinne hvis man spiller på Haaland odds.

I sommer byttet han ut tyske Borussia Dortmund med Manchester City i England, og det har ikke gått upåaktet hen siden den norske keeperen tok på seg den lyseblå trøya.

For 22 år gamle Haaland har tatt den engelske ligaen med storm. Hvis han blir i Premier League, vil alle rekorder bli brutt.

I lokalavisen Manchester Evening News skriver journalist Simon Bajkowski at «Erling Haaland gjør City svimmel og truer omdømmet til Premier League», og fortsetter spøkefullt:

— Det kan ikke ta lang tid før ligaen åpner etterforskning av Erling Haaland.

For fra hans ståsted er det ikke annet å gjøre enn å nyte det norske målshowet.

Haaland i aksjon

Premier League kan bare se nervøst på mens en ung oppkomling truer med å gjøre kjøttdeig av ligaens rykte for å være den beste og mest konkurransedyktige ligaen i verden, skriver Simon Bajkowski.

Ingen spillere har brukt så få kamper til å score to hat-trick. Som vi vet så behøvde Haaland kun 5 kamper for å oppnå det, 16 kamper mindre enn senegaleseren Demba Ba i 2011. Men det er langt fra den eneste rekorden som står på spill. Det er spådd av den tidligere Premier League-spissen Dion Dublin, som scoret 111 mål i løpet av sin tid i ligaen.

– Manchester City har den beste spissen i verden akkurat nå. Blir han i Premier League vil alle rekorder bli slått, sier Dion Dublin til BBC Radio 5 Live. Det er imidlertid langt fra første gang at Erling Haaland skriver seg inn i fotballens historiebøker…

Europaeventyret startet i Salzburg, Østerrike, der den høye nordmannen viste målform i den fineste klubben, Champions League, hvor han med åtte mål på seks kamper fikk de europeiske toppklubbene til å stille opp for sin signatur.

Forventningene var derfor allerede unaturlig store til Erling Haaland da han forlot Østerrike med 29 mål på 27 kamper for den tyske storklubben Dortmund.

Men selvfølgelig oppfylte og overgikk Erling Haaland det hele da han entret Bundesligaen i 2020, og da han satte seg på et fly mot England to år senere, hadde han overgått den polske spissen Robert Lewandowskis Bundesliga-rekord for scoringsrate.

62 mål på 67 kamper, og et snitt på ett mål per 87. minutt.

Samtidig klarte han også å sette totalt tre rekorder i Champions League, som trolig ikke blir brutt foreløpig.

I tillegg til å være den første til å score seks mål på sine tre første kamper, har nordmannen scoret 19 mål på kun 23 kamper i Champions League.

Med ett mål i snitt per 64. minutt, har Haaland slått både Lionel Messi og Harry Kane, samtidig som han har overtatt rekorden for å være yngstemann i historien til å score 20 mål i turneringen.

Det tok ham bare 14 kamper, mens spillere som Harry Kane, Cristiano Ronaldo og Kylian Mbappé alle var tregere og klarte det først etter 24 kamper.

Så ting tyder på at Haaland faktisk kan bli tidenes toppscorer i Champions League.





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *