Terje E.

Fadderbarn i slummen, en utfordrende oppgave

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Å arbeide i slumområder kan være noe av det vanskeligste en hjelpeorganisasjon kan gjøre, ikke minst fordi det som oftest er svært ustrukturerte forhold man skal arbeide under, og endringer kan komme både brått og uventet. Noe som finnes der den ene dagen er vekk den neste, og familier flytter rundt hele tiden.

Denne usikkerheten preger spesielt dagliglivet til dem som bor i disse slumområdene, ikke minst for barna, som risikerer å bli involvert i tung kriminalitet allerede i svært ung alder, enten som narkotikakurerer, sexarbeidere eller i beste fall, som tyver eller tiggere.

Les også: Ikke send dyre gaver eller kontanter til fadderbarnet ditt

fadder-barn-66-gaveDerfor er det av stor viktighet at disse barnene fanges opp av et system som gir dem noen trygge holdepunkter i hverdagen, slik at de har noe å se frem til og gir dem mening med livet. En fadderordning for disse gir dem nettopp det, da de er sikret både mat og klær i tillegg til de kan bruke dagene på skolegang og utdanning istedenfor å skulle enten arbeide eller stjele for å klare seg.

Les: Hva er en fadder (ekstern lenke)

Å følge opp et fadderbarn i slummen kan være litt av en utfordring, men som oftest ser man at de barna som kommer inn i et slikt program faller mer til ro og får stabilitet rundt seg. Mye av usikkerheten de ellers lever under forsvinner og de kan konsentrere seg om andre ting. Noen program innebærer i tillegg til at barnet får hjelp også en «voksendel», som gjør at barnets foreldre eller øvrige familie får den hjelpen de trenger slik at barnet kan følge det opplegget det skal.

Som fadder for et barn i slummen er det klart det er en del ting som er annerledes i forhold til barn i barnebyer, blant annet kan man ikke sånn uten videre reise ned å besøke det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *