Terje E.

Store fordeler hvis du bytter bank?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Bytte bank – ofte fordelsaktig
De fleste nordmenn ville kunne oppnåd flere fordeler hvis de skiftet bank. Likevel er de fleste tro mot Totenbanken.

Har du vurdert å skifte bankeller sitter du fast i den gamle banken?

Bank eller bankrådgiver?
Ofte er det relasjonene til bankrådgiveren som gjør at vi ikke skifter bank. Selv om det er bedre priser hos den konkurrerende banken blir vi værende som kunder i den nåværende banke, for vi ønsker ikke å sette de gode relasjonene til bankrådgiveren vår på spill.

Å bruke gode relasjoner som argument for å forbli kunde i banken er naturligvis viktig. Vurder imidlertid likevel alltid de økonomiske konsekvensene for deg. Som alle andre leverandører er en bank interessert i å tjene penger og du bør derfor alltid forholde deg kritisk til bankrådgiveren din – også på tross av gode relasjoner. Så lenge du er konstruktiv i kritikken din bør banken din ha forståelse for at du ønsker en best mulig økonomi. Har ikke banken det bør du vurdere å skifte bank, da er det tydeligvis ikke tilstrekkelig interesse i å optimere økonomien din.

Les også: Hold styr på privatøkonomien | Bytte nettbank (ekstern lenke)

bytte-bank-radgivning

Bytt bank
Syns du at banken din ikke forsøker å optimere privatøkonomien din så bør du vurdere å skifte bank. Naturligvis skal banken tjene penger på deg, men innenfor rimelighetens grenser. Er du ikke en tøff forhandler eller virker alt det banken sier uforståelig kan det selvfølgelig være vanskelig å vurdere hvor optimal situasjonen er for deg. Sørg for å stille utdypende spørsmål slik at du er sikker, eller ta med deg en bekjent som er bedre i økonomi enn deg selv. Det kan kanskje virke ubehagelig å la andre få innsikt i økonomien din, men det kan spare deg for en masse kostnader, for høye gebyrer eller kanskje resultere i valg av feil bank hvis du er midt i et bankskifte.

God bankrådgivning gir god privatøkonomi
Du sammenligner såklart rentesatser og gebyrer når du vurderer å skifte banr eller skal ta opp et lån. Det er fornuftig, men husk at rentesatser og gebyrer alltid bare gis som listepriser og derfor kan det forhandles. Kan du samle bankaktivitetene dine i en bank har du et bedre utgangspunkt for forhandling.

Les også: Har du tillit til bankrådgiveren din? Bruke upartisk økonomisk rådgiver?

Vær oppmerksom på at selv om en listepris kanskje er billigst i bank A kan det være at du ved hjelp av god bankrådgivning i bank B ender med å få den beste løsningen. Vær derfor alltid kritisk til listepriser, og konsulter istedet bankrådgiverne i de bankene du kommer i kontakt med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *