Terje E.

Enkle fototips, hvordan ta bilder og bruke blits

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Her kommer noen fototips. Når man skal ta bilder er det egentlig bare knipse i vei. Er du ute og får øye på et pent motiv du har lyst på, da tar du bilde. Ikke sats på at dette øyeblikket vil komme tilbake igjen. Det skjer bare en gang. Derfor er det viktig å ha et kamera som raskt kan ta bilder, da kvantitet i tilfeller vil hjelpe deg å finne bildet som er av kvalitet.

Å ha en blits kan skape stemning utover det å bare lyse opp et motiv og gjøre det tydelig, men her man også bare prøve seg frem. For å få et godt bilde er man avhengig av god lyssetting, rett farge på lyset og ikke minst korrekt vinkel. Det er bare å prøve seg frem til motivet lyses godt opp, og ikke skyggelegges tydelig.

Å ha et fotostativ er et must for de som tar mye bilder. Et av bruksområdene er når du fotograferer i dårlig lysforhold, eller øker lukketiden, bør kamera være helt stille for å få et mest mulig skarpt bilde. Dette er vanskelig uten noe hjelpemiddel, og det er der et billig stativ hjelper deg mye. I tillegg stativer kan settes opp på de utroligste stedene, som kan gir deg mange nye muligheter som fotograf.

Les også: Små digitale kameraer – få bedre bilder

Muligheten til å endre bildene i ettertid er essensiell for gode bilder. Programmet Adobe Photoshop er et av de mest kjente, men det er et dyrt program. Gimp er en av mange gratisprogrammet. Fordelen ved å ha bildene på PCen er at man kan endre på farger, beskjære bildene eller slette de bildene man ikke ønsker. Det er her kvantitet er viktig, slik at du kan finne det perfekte bilde i haugen av utallige forsøk.

Det er ikke nødvendig å kjøpe et dyrt fotokamera. Man kan få mange fine bilder med et vanlig, lite og enkelt digitalt fotoapparat. Har man lyst på litt mer utfordring kan man kjøpe seg et speilreflekskamera.

Les også: Oversiktlig guide til hvordan ta gode bilder

Et enkelt tips til nybegynneren som skal velge kamera er å velge et kamera som passer deg; det bør være enkelt for deg å bruke, slik at du ikke bruker tiden på å styre i kameraet, det bør også ligge godt i hendene og være behagelig for deg å se i linsen, for det er der du skal bruke mest tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *